StoryEditorOCM
Hrvatskamaske i za goste

Nove epidemiološke mjere: na svakih 50 osoba u ugostiteljskim objektima pazit će po jedan ‘covid redar‘, a broj osoba ovisit će o broju kvadrata

Piše Ivana Krnić/JL
13. listopada 2020. - 12:33

Na svakih 50 osoba u ugostiteljskim objektima pazit će po jedan 'covid redar'. Obavijesti s epidemiološkim mjerama moraju biti vidljive i istaknute. Broj osoba ovisit će o broju kvadrata objekta, tako da na svaka četiri četvorna metra dolazi po jedan gost. Fizički razmak između stolova treba biti tri metra. HZJZ preporučuje ugostiteljima i online rezervacije te evidenciju gostiju u restoranima, ali ne i u kafićima.

Švedskog stola ne bi smjelo biti, a ventilacija, odnosno prozračivanje prostora mora biti obavezno i često. Također, djelatnici moraju mjeriti temperaturu i pri svakom znaku eventualne bolesti ne doći na posao. Mi mjerenje temperature gostima nije isključeno. Ako netko oboli, obavezno je provesti dezinfekciju i testiranje zaposlenih.

Ovo su, kako neslužbeno dozna...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 22:03