StoryEditor
HrvatskaHZZJ objavio

Nova pravila za ulazak u Hrvatsku: putnici iz Velike Britanije moraju imati negativan test, isto vrijedi za sve koji dolaze iz Rusije i s Cipra

Piše PSD.
21. srpnja 2021. - 15:03

Hrvatski zavod za javno zdravstvo na svojim je stranicama objavio da su izmijenili popis država za koje se pri ulasku u Hrvatsku primjenjuju posebne epidemiološke mjere.

Napominju kako je ranije, zbog sprječavanja unosa novih varijanti, postojala obveza karantene za dolaske iz Republike Južne Afrike, Brazila, Zanzibara i Indije u trajanju od 14 dana, a koja se mogla skratiti negativnim PCR testom nakon 7 dana. No, mjera obvezne karantene sada ukinuta za putnike iz Indije.

- Budući da je delta soj unesen iz Indije, sada postao dominantan u Europskoj uniji, na listi zemalja za koje je obvezna karantena ostaju Republika Južna Afrika, Brazil i Zanzibar, a za osobe koje dolaze iz Indije ukida se obvezna karantena po prelasku granice. Za njih se uvodi obveza predočenja negativnog nalaza testa na SARS-CoV-2, i to unutar 48 sati kod prelaska granice ako je riječ o brzom antigenskom testu, ili unutar 72 sata ako je riječ o PCR testu, bez obzira je li osoba preboljela COVID-19 ili je cijepljena.

No, radi pogoršanja epidemiološke situacije u Ujedinjenom Kraljevstvu, Cipru i Ruskoj Federaciji, putnicima iz tih zemalja uvodi se dodatna mjera.

- Prije ulaska na teritorij Republike Hrvatske zahtijeva se negativan test na SARS-CoV-2 izveden u matičnoj zemlji, bez obzira na cijepni status ili preboljenje bolesti COVID-19.

item - id = 1114272
related id = 0 -> 1126177
related id = 1 -> 1126089
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. rujan 2021 07:31