StoryEditorOCM
Hrvatskahladno je

Nemojte da vas sunce zavara, siže nam zima, donosi snijeg, kišu i olujnu buru! Pogledajte prognozu za tjedan pred nama, od srijede promjena

Piše PSD
28. studenog 2022. - 07:24

Tmurno je u većem dijelu unutrašnjosti, gdje ima i niske naoblake i magle, dok je duž Jadrana jutros većinom vedro. U nastavku dana čeka nas većinom suho vrijeme, sunčano duž obale, dok će u unutrašnjosti ostati uglavnom tmurno, vremenska je prognoza meteorologinje N1 Tee Blažević.

Slično donosi i utorak, većinom dugotraje oblake i maglu u unutrašnjosti, dok će na moru sunca biti na pretek.

Od sredine tjedna raste vjerojatnost za oborine. U noći na srijedu i tijekom srijede u gorju može biti slabog snijega, a ne može se posve isključiti niti prolazno u nizinama zapadne unutrašnjosti, no na kontinentu će padati većinom slaba kiša. Temperatura će biti uglavnom oko prosjeka ili čak malo niža, ali osobito od srijede puhat će umjeren sjeveroistočnjak koji će pojačavati dojam hladnoće.

Na moru će zapuhati jaka bura koja će na sjevernom dijelu imati na udare olujnu jakost, otežavat će promet.

I tijekom četvrtka nestabilno, često uz slabu kišu, uglavnom u unutrašnjosti, gdje u gorju treba računati na slab snijeg.

Stabilizacije nema niti u nastavku tjedna - vikend bi lokalno mogao donijeti i obilniju oborinu, i to prije svega kišu duž Jadrana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. siječanj 2023 20:53