StoryEditorOCM
Hrvatskačelnik demokrata

Mrsić o prometnoj nesreći ministrice Žalac: Netko tko je ministar u Vladi ne može kršiti propise vlastite zemlje, mora podnijeti ostavku

10. ožujka 2019. - 00:17

Predsjednik Demokrata i saborski zastupnik Mirando Mrsić u subotu je poručio da ministrica Gabrijela Žalac treba odmah podnijeti ostavku, reagirajući na prometnu nesreću u kojoj je ministrica, vozeći osobni automobil, prijepodne u Vinkovcima naletjela na 10-godišnju djevojčicu koja je neoprezno pretrčavala cestu, a nije imala važeću vozačku dozvolu.

"Netko tko je ministar u Vladi ne može kršiti propise vlastite zemlje. Ministrica Gabrijela Žalac treba odmah podnijeti ostavku. To je jedini ispravan način preuzimanja odgovornosti za svoje postupke",  priopćili su Demokrati.

Iz Banskih dvora su poručili da ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac nije podnijela ostavku niti se u Vladi o tome razgovaralo, riječ je o nesreći kakva se svakome može dogoditi.  

Premijer Andrej Plenković telefonom je razgovarao s ministricom, potvrdili su Banski dvori koji vezano uz činjenicu da je ministrica osobni automobil vozila s nevažećom vozačkom dozvolom te istaknuli da je kaznu za taj prekršaj podmirila odmah te dodali  kako je riječ o prekršaju koji nema veze sa samom nesrećom.

Iz Vlade su istaknuli da je ministrica odmah po nesreći zaustavila automobil, pomogla unesrećenom djetetu, da je u kontaktu s njezinom obitelji te će posjetiti djevojčicu u osječkoj bolnici.

Ministrica Žalac tijekom vožnje, izvijestila je policija, nije bila pod utjecajem alkohola.

Djevojčica je uslijed udarca automobila prilikom neopreznog pretrčavanja ceste zadobila "izolirane ozljede potkoljenice".

Tijekom subotnjeg poslijepodneva uspješno je obavljen operativni zahvat te djevojčica, rečeno je u osječkoj bolnici, ne bi trebala imati posljedica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. siječanj 2023 05:22