StoryEditor
HrvatskaImao samo 18 godina

Mladi nogometaš koji je ujedinio Vukovar izgubio životnu bitku

Piše PSD
13. travnja 2018. - 22:43
Bez naslova

Vasilije Sentivanac (18), koji je ujedinio Vukovar u nastojanju da mu se pomogne, nažalost, izgubio je životnu bitku. Nakon godine i pol teške borbe s akutnom leukemijom u petak ujutro iz Njemačke, gdje se liječio, stigla je tužna vijest - umro je Vasilije, piše Glas Slavonije.

18-godišnji nogometaš iz Borova Sela ostat će zapamćen kao mladić koji je svojom životnom pričom ujedinio podijeljeni Vukovar. Nakon što je dio liječenja odradio na zagrebačkom Rebru, obitelj je trebala skupiti novce za nastavak liječenja u Njemačkoj. Vukovarci su organizirali niz humanitarnih akcija i vrijedno skupljali potreban novac.

Za pomoć Vasi odigrana je i prijateljska utakmica između HNK Vukovar 1991 i NK Vuteks Sloga, inače velikih nogometnih rivala.

Vasilije se krajem 2016. žalio na bolove u grlu. Dijagnoza nije bila nimalo očekivana - akutna limfoblastična leukemija ‘T’ imunofenotipa. Igrao je za NK Vuteks Sloga, a jedno je vrijeme nosio i dres Vukovara 1991.

Ni nakon dijagnoze nije gubio optimistični duh te je govorio: ‘Pobijedit ću ovu bolest i evo me opet na terenu.’ No, zloćudni je protivnik bio jači.

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 21:24