StoryEditorOCM
Hrvatskaotvorili predmet

Ministra Marića provjerava Povjerenstvo za sukob interesa: ispitat će njegovu ulogu u prodaji vile u Zagrebu; Hoće li pokrenuti postupak zbog ljetnikovca u Živogošću?

29. travnja 2019. - 15:50

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je u ponedjeljak predmet ministra državne imovine Gorana Marića u kojem će ispitivati njegovu ulogu u postupku prodaje vile u Grškovićevoj ulici (koju je je za svoj ured koristio bivši predsjednik Republike Stjepan Mesić) trgovačkom društvu Sjajna svjetlost poduzetnika Zvonka Šarića, za kojeg je tvrdio da su prijatelji.

Nakon prikupljanja informacija od nadležnih državnih tijela i Ministarstva državne imovine vidjet ćemo u kojem će smjeru postupak dalje ići, no za sada još nije za sjednicu povjerenstva niti odlučivanje o pokretanju postupka, pojasnila je u izjavi za Hinu glasnogovornica Povjerenstva Martina Jurišić.

U vezi nekretnine u vlasništvu ministra Gorana Marića - vikendice u Živogošću kod Makarske, provodi se postupak redovite provjere podataka koje je dužnosnik naveo u imovinskima karticama i uspoređuju se sa podacima iz zemljišnih knjiga i podacima Porezne uprave.

Goran Marić progovorio o spornom ljetnikovcu u Dalmaciji: Vikendicu sam kupio prije sedam godina, u vrijeme krize... Uredno sam je upisao u imovinsku karticu

Ako se utvrdi nesklad, odnosno da nešto nije prijavljeno kako treba, dužnosniku se najprije šalje zaključak da se o tome očituje, a tek kada povjerenstvo zaprimi dužnosnikovo očitovanje može se odlučivati o eventualnom pokretanju postupka, dodala je.  
Ministar državne imovine poručio je ranije kako će biti na raspolaganju Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa za sve što je potrebno i da će napraviti sve što zakon od njega traži.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2023 07:42