StoryEditor
HrvatskaVRAĆANJE DOSTOJANSTVA

Ministar obrane Damir Krstičević najavio vraćanje postrojbi HV-a u Vukovar i Sinj

Piše Hina
3. ožujka 2017. - 17:32
morh_ugovori33-300117-1

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević posjetio je u petak Gardijsku mehaniziranu brigadu u Vojarni "Pukovnik Predrag Matanović" u Petrinji i tom prigodom najavio vraćanje postrojba Hrvatske vojske u herojski Vukovar i u Sinj.

- Poslije godina devastacije obrambenog proračuna, ova Vlada je zaustavila njegov daljnji pad. Vrijeme je da našem vojniku, dočasniku i časniku vratimo dostojanstvo. Naš je cilj raditi na poboljšanju života i rada naših pripadnika - rekao je ministar Krstičević te najavio vraćanje postrojba Hrvatske vojske u herojski Vukovar i u Sinj.

U vojarni koja nosi ime junaka Domovinskog rata, pukovnika Predraga Matanovića ministar Krstičević pobliže se upoznao sa životom i radom hrvatskog vojnika. Tom je prigodom istaknuo vrijednost spoja iskustva i mladosti te važnost čuvanja sjećanja na Domovinski rat, koji je temelj suvremene hrvatske države, dodajući kako su ljudi naša najveća vrijednost, oni koji stvaraju prevagu.

Ministra obrane i izaslanstvo u kojem su bili načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Mirko Šundov te zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general pukovnik Mate Ostović  sa suradnicima dočekali su načelnik Stožera i zamjenik zapovjednika Gardijske mehanizirane brigade brigadir Željko Nakić, zapovjednik 1. motorizirane bojne Tigrova bojnik Mario Mlinarić, zapovjednik 2. motorizirane bojne Gromova bojnik Roman Kelnerić  i drugi.

Izaslanstvo s ministrom Krstičevićem na čelu položilo je cvijeće i zapalilo svijeće kod kapelice sv. Ilije Proroka u spomen na poginule pripadnike Gardijske mehanizirane brigade. Održana je prezentacija o kompleksu Vojarne "Pukovnik Predrag Matanović", postrojbama koje su u njoj smještene  te mogućnostima koje pružaju strelište, vježbalište i vojno-skladišni kompleks "Brdo", priopćilo je Ministarstvo obrane.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Mirko Šundov pohvalio je obje bojne - Tigrove i Gromove za uspješno i dosljedno provođenje obuke i vježbe te je istaknuo važnost podizanja standarda u održavanju tehnike.

- Moramo podizati standarde u svim područjima, od infrastrukture i opremanja do personalnog dijela, a financijska sredstva koja su nam dodijeljena moraju se koristiti na najbolji mogući način - rekao je Šundov, ističući važnost prepoznavanja i određivanja prioriteta u djelovanju Oružanih snaga.

Izaslanstvo MORH-a i Oružanih snaga tijekom boravka u petrinjskoj vojarni obišlo je objekte za nastavu i obuku (simulator za obuku pješačkim naoružanjem - SATTS, simulator za vozače BOV "Patria", tehničke radionice i prališta za BOV "Patria" te hangare za njihov smještaj) te stare, privremene i nove objekte za smještaj pripadnika Tigrova i Gromova i vojno-skladišni kompleks "Brdo".

Vojarna "Pukovnik Predrag Matanović" u Petrinji prostire se na 320 hektara i vojna je nekretnina od strateškog značenja za Oružane snage RH. Sastoji se od vježbališnog kompleksa, skladišta, poligona, vojarne i skladišta UbS-a, a u njoj su smješteni pripadnici Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske, 1. i 2. motorizirana bojna Tigrovi i Gromovi, 1. bojna logističke pukovnije, opslužništvo vojarne i drugi.

Radovi u sklopu investicijskog projekta modernizacije objekta u toj vojarni izvode se radi kontinuiranog podizanja standarda rada, smještaja i obuke pripadnika Oružanih snaga RH i obuhvaćaju, među ostalim, izgradnju objekata za smještaj, nastavu i obuku te izgradnju i rekonstrukciju prometne i komunalne infrastrukture i modernizaciju objekata, izvijestio je MORH.

#MORH#DAMIR KRSTIčEVIć

Izdvojeno