StoryEditor
Hrvatska'nikad se nije umanjivalo'

Ministar o sigurnosti i strahu od imigranata: Sve sam vam rekao s ovim podatkom...

Piše Gabrijela Radanović
7. studenog 2019. - 15:19

Kada govorimo o Vrgorcu, ove godine je općenito 23 posto manje kaznenih djela, kada govorimo o imovinskim deliktima, manje ih je više od 50 posto u odnosu na 2018. godinu - tim riječima je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović odgovorio na pitanja novinara o trenutnoj situaciji sigurnosti u i oko Vrgorca.

Kazao je kako se "nikada nije umanjivala činjenica da postoji problem ilegalnih migracija", ali i da "Hrvatska u odnosu na susjedne zemlje sigurno najmanje osjeća taj pritisak".

Na pitanje raspolaže li Hrvatska s dovoljnim brojem policijskih službenika u borbi s ilegalnim migracijama Božinović je rekao da se u posljednje tri godine povećao broj mladih koji se odlučuju za to zanimanje.

- Već dvije-tri godine smo značajno povećali broj mladih koji ulaze u sustav, ove godine blizu 800 ih je krenulo u policijsku školu. S druge strane, jačamo tehničke kapacitete uz pomoć EU-ovih fondova tako da sama situacija govori da je Hrvatska policija vrlo učinkovita, jer da nije, ne bi zadovoljila sigurno najzahtjevnije kriterije za ulazak u Schengen, pogotovo poglavlje zaštite i nadzora vanjske granice - odgovorio je ministar.

Trenutnu situaciju usporedio je s 2015. i 2016. godinom.

- Tada je kroz Hrvatsku dnevno prolazilo ponekad i do 10 tisuća ljudi, u ovom trenutku u BiH, u okolici Bihaća, ima između četiri i šest tisuća ljudi, mislim da sam vam sve rekao s tim - zaključio je Božinović.

#MIGRANTI#DAVOR BOŽINOVIĆ

Izdvojeno

06. srpanj 2020 15:03