StoryEditor
Hrvatskazbog unutarstranačkih ambicija

Ministar Mrsić: Ako osvojimo novi mandat, ne planiram nastaviti rad u Vladi

Piše PSD.
21. rujna 2013. - 13:47
Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić u intervjuu za Soundset na upit je li sve u redu između SDP-a i HNS-a, odgovorio je kako ne vidi nikakvih problema.

- Da, mi smo koalicijski partneri, jasno je da uvijek treba razgovarati i usuglašavati mišljenje. Ne vidim nikakvih problema, poručio je Mrsić, a na upit zašto u četvrtak na sjednici Vlade, unatoč najavama, nije bilo riječi o Lex Perković, odgovorio je:

- Zakon je u proceduri, i usuglašavamo stavove.

Dotaknulo se i pitanja štrajka u zdravstvu.

- U odnosu na EU, oni su potplaćeni. Ali kad gledamo prema plaćama drugih radnika u Hrvatskoj, one su nešto veće. No tu je i pitanje odgovornosti, tako da treba situaciju sagledati sa svih strana. Mi bismo rado dali, ali ne možemo to rješavati zaduženjem. Ministar Linić neće moći u inozemstvo po kredit, kako bismo povećali plaće. Podsjećam na 190 milijuna kuna duga, i petogodišnju recesiju, odgovorio je Mrsić.

Ministar Mrsić potvrdio je za Soundset i kako zbog unutarstranačkih ambicija ne planira nastaviti rad u Vladi RH, ukoliko SDP osvoji novi mandat.

Obzirom da ću biti čelnik gradske organizacije, ne mislim biti u toj novoj vladi, jer u gradu treba napraviti nove stvari i reforme.

PSD
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

01. ožujak 2021 17:05