StoryEditorOCM
Hrvatskademantira nacional

Ministar Filipović o istrazi USKOK-a: Odgovarao sam na pitanja o aferi INA. Sporne poruke? Stižu mi sa svih strana

Piše hina
6. lipnja 2023. - 12:35

Ministar gospodarstva Davor Filipović rekao je u utorak novinarima da je kao bivši član Nadzornog odbora INA-e u istrazi Uskoka kao svjedok odgovorio na sva pitanja vezana za nedavnu aferu s plinom u INA-i, kako ni s kim nije komentirao cijene plina te nema što skrivati. 

Tjednik Nacional je u utorak objavio kako je USKOK u mobitelu protagonista plinske afere Gorana Husića, šefa Uprave OMS Upravljanje, "pronašao dokaze" da je izravno komunicirao s Filipovićem te da će USKOK zato ispitati ministra. 

"Ovo što se događalo vezano za skandal u Ini, odgovorio sam na sva pitanja koja su mi bila postavljena i tu je apsolutno sve čisto, ja nemam što skrivati", naglasio je Filipović u izjavi za medije uoči sjednice Nacionalnog vijeća za digitalnu transformaciju. 

Dodao je kako je na razgovoru bio prije desetak dana.

"Što se tiče događanja u Ini, pozvan sam s obzirom na to da sam bio član Nadzornog odbora. Odgovorio sam na sve ono što su me tamo pitali i nemam što dodati. Istraga traje, ne mogu detaljizirati ništa oko toga, ali sam prilično siguran da ćete vrlo u istom ovom Tjedniku moći čitati cijeli moj iskaz", ocijenio je ministar.

Tjednik Nacional  u članku je objavio da je Filipović navodno poslao Husiću u jednoj od stotinu poruka: "Koliko mi je poznato, Janaf bez problema ima kapacitet za njih. Samo da ne dovoze iransku naftu".

Upitan u kakvom je odnosu bio s Husićem, Filipović je rekao kako mu je on bio poznanik, ali nije detaljizirao kako se poznaju.

"Ne mislite valjda da je sve istina što je napisano u tom članku? Ovo što piše da sam ja slao poruke koje su navedene, to je najobičnija laž", istaknuo je.

Ministar je također demantirao da je brisao poruke iz svog mobitela, kao i to da mu je policija uzela mobitel.

"To su sulude konstrukcije. Bio sam član NO-a, pozvan sam dati iskaz u svojstvu svjedoka. Odazvao sam se kao što bi se odazvao svakoj hrvatskoj instituciji, odgovorio sam na svako pitanje koje je meni tamo postavljeno i sve je apsolutno čisto", ponovio je Filipović.

Naveo je i kako se nikada nije čuo s uhićenim direktorom Damirom Škugorom.

Na novinarski upit je li s Husićem komunicirao SMS-ovima, porukama, WhatsAppom ili bilo kojom drugom aplikacijom vezano uz Inu, odgovorio je kako nije.

"Ne mogu komentirati poruke, komentirao sam ih sve na Uskoku. Ni s kim nisam komentirao cijene plina ni ne znam čega. Puno mi ljudi šalje poruke, važno je što ja radim ili ne radim kada mi netko pošalje poruku", rekao je ministar.

Ponovio je kako ćemo sve vrlo brzo vidjeti kao što smo vidjeli poruke.

"I kad imaju poruke onda ih isfabriciraju, izokrenu i uvjeren sam da će moj iskaz biti od riječi do riječi u javnosti. Kad bude u javnosti, odgovorit ću vam na svako pitanje", rekao je Filipović novinarima.

Na pitanje zašto bi netko izmislio poruke, ministar Filipović je odgovorio: ‘To treba pitati njih‘.

"Možete vidjeti kontinuitet ovog Tjednika s brojnim lažima koje su o meni napisane", rekao je, dodavši da mirna spava oko svega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 20:47