StoryEditorOCM
Hrvatskastanje je ozbiljno

Ministar Beroš: Sve je više teže bolesnih, onih na respiratoru i onih koji će preminuti. Moramo biti odgovorni, apeliram na naciju da drži razmak!

Piše Jutarnji.hr
22. listopada 2020. - 12:48
Vili Beroš: Svi hitni i nehitni pacijenti moraju dobiti najbolju moguću skrb bez obzira na koronavirusDragan Matić/Cropix

Ministar zdravstva Vili Beroš komentirao je uoči sjednice Vlade nove, rekordne brojke kada je u pitanju epidemija novog koronavirusa u Hrvatskoj, javlja Jutarnji list.

- Broj novozaraženih je očekivan. Na nama je da usporimo brojeve. Zdravstveni sustav se intenzivno priprema. Danas se otvara dodatni dio KB Dubrava i priprema za prijam Covid bolesnika. Imamo i rezervne opcije, ali to nije dobro jer se sve više sugrađana razbolijeva. Sve je više teže bolesnih, onih na respiratoru i onih koji će preminuti.

Na svima nama je da se solidariziramo i budemo krajnje odgovorni i spriječimo širenje virusa jer to moramo napraviti. U Dubravi ostaje još dosta kapaciteta, uz one koji su u kampovima HV-a. Međutim, zbog neadekvatnih uvjeta koji vrijede samo u ekstremnim situacijama u šatorima j...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 13:40