StoryEditor
Hrvatskablokada županije

Milinović nakon sastanka s Plenkovićem: Zahvalan sam premijeru!; Lički župan o Kustiću: S njim više nema više razgovora, to je čovjek koji laže mene i Vladu

Piše Hina, JL
13. lipnja 2019. - 16:03

NOVIJE

Po završetku sastanka s Plenkovićem, Milinović je rekao da je zahvalan premijeru:

- Čekam dokument kojim će mi potvrditi da ne kršim zakon ako isplatim plaću. Nadam se da će sutra biti isplaćena plaća za 260 ljudi. Zahvalan sam premijeru, saslušao me i našli smo rješenje na dobrobit građana, rekao je Milinović, a prenosi N1.

Odgovorio je i na pitanje je li spreman za nove izbore.

- Ja sam spreman na nove izbore, ali mislim da nisu u interesu nikome, pa ni meni, ali ako dođe do njih, ja sam spreman. Uvijek sam spreman za razgovore, poručio je.

Na sastanku je bio i ministar uprave Lovro Kuščević.

- Sukladno zakonu o lokalnoj samoupravi, župan može donijeti odluku o financiranju nužnih izdataka kako bi se isplatile plaće, rekao je ministar nakon sastanka.

 

RANIJE

Lički župan Darko Milinović po dolasku u Zagreb u četvrtak je poručio da iz Zagreba ne odlazi dok se ne osiguraju plaće za korisnike županijskog proračuna, te da je spreman za nove izbore za Županijsku skupštinu.

Nakon što je u četvrtak po peti put odgođena sjednica ličko-senjske Županijske skupštine na kojoj se trebao izglasati županijski proračun, Milinović je došao u Zagreb zatražiti sastanak s premijerom Andrejom Plenkovićem upozorivši kako se "bez proračuna ne mogu isplatiti plaće".

Drama u Lici na vrhuncu: župan Milinović sjeo u auto i demonstrativno krenuo kod Plenkovića; 'Spreman sam i kampirati pred Banskim dvorima. Ako me ne primi i to je poruka'

"Došao sam 'u boj za narod svoj'. Ne idem iz Zagreba dok se ne osiguraju plaće za 260 ljudi. S predsjednikom Županijske skupštine Marijem Kustićem nema više razgovora. To je čovjek koji me laže, koji laže Vladu", rekao je Milinović po dolasku na Markov trg.

Objasnio je da mora službeno dobiti dokument koji potvrđuje da ne krši zakon ako korisnicima isplati plaće, a sam nema pravo donijeti taj dokument jer je konstituirana Županijska skupština. Poručio je da će plaće biti isplaćene već danas ako mu Ministarstvo financija kaže da ima zakonsko pravo na to.

Upitan hoće li upozoriti premijera Plenkovića da je neisplata plaća kazneno djelo, odgovorio je da to svi znaju.

"Ne bih došao u Zagreb da nisu u pitanju plaće 260 ljudi. Oni moraju platiti kredite, godišnji odmor svojoj djeci, maturalna putovanja. Ja iz Zagreba ne idem, kampirat ću ovdje dok ne dobijem uvjerenje da ne kršim zakon ako isplatim plaće", ponovio je Milinović.

Uvjeren je da će se pronaći način za deblokadu županije. Tvrdi da je proračun "najbolji u povijesti Ličko-senjske županije" i poručuje da je spreman za izbore za Županijsku skupštinu.

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 21:39