StoryEditorOCM
Hrvatska‘nemamo uvjeta‘

Milanović o helikopterima koje je Hrvatska donirala Ukrajini: ‘Ionako nisu perspektivni. Treba ih se polako rješavati‘

Piše Hina
30. ožujka 2023. - 15:36

Helikopteri koje je Hrvatska donirala Ukrajini uskoro bi trebali biti isporučeni, a predsjednik Zoran Milanović rekao je u četvrtak novinarima da ti helikopteri "nisu perspektivni" i da ih se "treba rješavati" jer Hrvatska nema više uvjeta za njihovo održavanje. 

Hrvatska Ukrajini donira 14 transportnih helikoptera, od čega dvanaest modela MI 8 MTV-1 i dva modela MI 8 T. Ministar obrane Mario Banožić rekao je u srijedu u Odesi kako očekuje da će ti helikopteri uskoro stići u Ukrajinu. 

Milanović je rekao da je to odlučeno na vladi.

"Ti helikopteri ionako nisu perspektivni, mi ih ne bismo imali uvjeta ni računice više održavati jer imamo dosta tih helikoptera i tog se treba polako rješavati", rekao je predsjednik države. 

Hrvatska i američka vlada dogovorile su potporu Hrvatskoj kroz program financiranja stranih oružanih snaga u iznosu od 140 milijuna dolara, rekao je premijer Andrej Plenković u uvodnom dijelu današnje sjednice vlade. Ta sredstva će, između ostalog, biti utrošena za nabavu helikoptera Black Hawk. 

"A ovo s Amerikancima, živi bili pa vidjeli. Kad je novac u pitanju, kad HDZ govori, ne da dvojim, nego se hvatam za kundak", komentirao je predsjednik. 

"Ako je to tako, dobro je. S obzirom da smo uspjeli prije godinu dana skoro ostati bez onih Bradleya koje su nam nudili besplatno, i na kraju kao da i jesu besplatni, vidimo da su itekako korisni u Ukrajini", odgovorio je Milanović na pitanje novinara da komentira ‘tajming‘ vijesti o skoroj hrvatskoj isporuci helikoptera Ukrajini i američkoj potpori Hrvatskoj od 140 milijuna dolara. 
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2023 21:13