StoryEditor
Hrvatskapredsjednik na baniji

Milanović: Nema dana da premijer nešto na slaže; O otvaranju granica za izbore: Ljudima je voda došla do grla zbog dvostrukih kriterija

Piše PSD.
14. svibnja 2021. - 13:50
Ranko Šuvar/Cropix

Predsjednik Zoran Milanović posjetio je danas Petrinju i Majske Poljane. Nakon obilaska Majskih Poljana dao je izjavu za novinare.

Kaže da mu je drago da je vidio ljude ovdje, ali da mu je žao što se stoji.

- Dojmovi su tužni. Nemam odgovor zašto se mjesecima nakon potresa ništa ne radi. Nemam pojma zašto su elaborati 12 tisuća kuna, rekao je Milanović, prenosi N1.

- Žao mi je što sve stoji. Ja to uspoređujem s Gunjom 12015. kad se išlo na horuk, ali je išlo brže. Isto se radilo o ljudima koji nemaju gdje živjeti, rekao je Milanović.

Komentirao je i otvaranje granica za izbore.

- Ako imate feštu stranačku na Korzu, može doći pola Crne Gore. Ako niste ta stranka, onda ne može ništa. Malo je ljudima voda došla do ušiju i do nosa došla s tim dvostrukim kriterijima - kazao je Milanović.

- Više nitko nema masku. Ako se otvaraju granice, u redu je ako su se stekli uvjeti. Nije u redu da su ljudi odavde otišli pa ne mogu glasati. Potresom nije pogođena cijela Hrvatska - kazao je Milanović.

Osvrnuo se i na fotografije u kupaćim gaćama i kupovinu borbenih aviona.

- Mene je zadnji put mama slikala u kupaćim gaćama kad sam imao 13 godina. To je nepristojno, rekao je Milanović.

Komentirao je proces nabave borbenih zrakoplova.

- Vlada nam je dužna odgovor. Sredinom prosinca je Povjerenstvo završilo svoj posao. Premijer opet neistinitom, nema dana da nešto ne slaže, kaže da sam se mogao uključiti, a da nisam. Ali jesam preko načelnika Glavnog stožera. Ja moram stalno govoriti da je predsjednik Vlade laže. To je laganje. Ili čovjek ništa ne zna o državi. Imam sve informacije iznutra. Konačno se otelite, gospodo. To je bolan proces, ali rezultira jednim životom, makar i telećim, naveo je Milanović.

Milanović je rekao da je ministru obrane Mariju Banožiću ponudio zajedničko polaganje vijenaca, no, kaže, kako Banožić nema dozvolu za to.

- Ne da mu Plenković. Ministar nije samostalan u punoj mjeri u kojoj bi trebao biti. Ante Kotromanović bi meni već dao ostavku, objasnio je MIlanović.

- Ja zapovijedam ljudima, odluke se odnose na šoder, dodao je Milanović.

Milanović je ranije položio vijenac i zapalio svijeću u spomen na poginule hrvatske branitelje kod spomenika poginulim pripadnicima 2. gardijske brigade Gromovi. Nakon toga je obišao uži centar Petrinje koji je stradao u potresu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2021 00:45