StoryEditor
Hrvatskaimao važnijeg posla?

Milanović je imao vremena za predsjednika Kostarike, ali je iz još nepoznatih razloga otkazao susret s prvim čovjekom UN-a

Piše psd
20. rujna 2021. - 23:56

Posjet hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića New Yorku, gdje je otišao na godišnje zasjedanje Opće skupštine UN-a, počeo je prema planu - susretom s hrvatskom zajednicom.

Nakon susreta s Hrvatima, bio je najavljen njegov susret s glavnim tajnikom Ujedinjenih naroda. No, Dnevnik Nove TV neslužbeno doznaje da se susret Antonia Guterresa i Zorana Milanovića nije ni održao. Hrvatski predsjednik navodno ga je otkazao zbog ''neplanirano važnog sastanka''.

Tko je to važniji od prvog čovjeka UN-a, osobito kada ste u Sjedinjenim Državama zbog Opće skupštine UN-a, pa čak i ako je sastanak protokolaran, zasad nije poznato. Na službeni upit iz Ureda predsjednika nisu odgovorili, a novinari Nove TV odgovor su zatražili i iz Ureda glavnog tajnika UN-a.

Milanovića  očekuje predavanje na Kolumbiji, potom i govor na Općoj skupštini, a onda i susret s turskim kolegom Erdoganom.

Milanović je u New Yorku razgovarao s predsjednikom Kostarike Uoči 76. zasjedanja Opće skupštine UN-a, hrvatski predsjednik Zoran Milanović održao je bilateralni sastanak s predsjednikom Kostarike Carlosom Alvaradom Quesadom, priopćeno je iz njegova ureda.

Na sastanku dvojice predsjednika razgovaralo se o unapređenju bilateralne suradnje pri čemu je dogovoreno i podizanje diplomatske razine bilateralnih odnosa dviju država.

item - id = 1128802
related id = 0 -> 1147902
related id = 1 -> 1147886
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. prosinac 2021 23:00