StoryEditor
Hrvatska'nije dovoljno'

Medved: Vlada ulaže velike napore kako bi pronašla nestale

18. studenog 2019. - 11:56

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved rekao je u ponedjeljak kako je neizmjerno ponosan da je u Vukovaru s velikim brojem obitelji koje još uvijek traže svoje najmilije, dodavši da Vlada i Ministarstvo ulažu velike napore u cilju pronalasku nestalih, što je prioritet svih prioriteta.

Ministar Medved istaknuo je da su po prvi puta u ovoj godini donijeli Zakon o osobama nestalim u Domovinskom ratu gdje su jasno i precizno definirali nadležnosti svih tijela i službi koje participiraju u tom procesu. 

"Činimo velike napore, znamo i svjesni smo da to još uvijek nije dovoljno i da svaka obitelj željno iščekuje sudbinu svojih najmilijih, i to nam je prioritet svih prioriteta, na tom tragu nastavljamo i dalje raditi", poručio je Medved.

"Poklonimo se onima najboljima među nama, poklonimo se našim žrtvama u dostojanstvu, hodajmo danas u ovoj Koloni sjećanja s mislima na njih, na njihove obitelji, na njihove najdraže i neka ovi dani budu svima nama, našemu narodu vodilja i putokaz i kad nam je teško i kad smo u neizvjesnosti i kad tražimo ispravan put prisjetimo se ovih žrtava. I neka nam oni budu inspiracija, neka nam oni budu vodilja za daljnju izgradnju naše Domovine", poručio je ministar branitelja.

Podsjetio je kako je prije nekoliko dana Hrvatski sabor izglasao zakon gdje je 18. studeni proglašen Danom sjećanja na sve žrtve Domovinskog rata s posebnim pijetetom na žrtve Škabrnje i Vukovara. "Vjerujem da ćemo i tim činom omogućiti očuvanje i doprinos u kolektivnoj svijesti našega naroda da taj datum bude temelj izgradnje našega društva", istaknuo je.

Na pitanje hoće li biti moguće da se danas ne spominje kampanja za predsjedničke izbore, na što je pozvao i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, Medved je rekao kako vjeruje da ćemo današnji dan posvetiti žrtvama i njihovim obiteljima.

Izdvojeno

27. srpanj 2020 05:34