StoryEditorOCM
Hrvatska‘lupa, drnda, trese‘

Medicinske sestre i tehničari šokirani zabranom šefa Hitne u Varaždinu: ‘Ovo je apsurdno, ali i opasno!‘

Piše vijesti sd
13. ožujka 2023. - 08:49
Specijal DV Dubrovnik, 080323. Timovi Hitne pomoci u Dubrovniku. Na fotografiji: Sandra Hajdic, dr. Toni Depolo, Zeljka Mihaljevic, Orsat Rozic, Nikolina Duper, Blasko Raguz, Anica Calis i Mihaela Ledinic.Tonci Plazibat/Cropix/Cropix

Za nevjerovati, evo što je šef Hitne u Varaždinu zabranio medicinskim sestrama i tehničarima

Ravnatelj varaždinskog Zavoda za hitnu medicinu šokirao je zaposlenike, jer je zabranio medicinskim sestrama i tehničarima da se voze na suvozačkom mjestu u sanitetskim vozilima.

Zbog ponižavanja i ugrožavanja života prijavio ga je sindikat javlja danas.hr.

U kabini sanitetskog vozila samo je vozač. Svi ostali djelatnici sjede iza, u prostoru za pacijente. I to čak dok nema pacijenata. Sanitetski djelatnici su ogorčeni.

‘Samim time što možete primijetiti dok se sad vozimo koliko ovdje iza lupa, drnda i sve se trese, puno je ugodnije sjediti naprijed nego cijelo vrijeme iza. Ne bi mi bilo ugodno da cijelo vrijeme sjedim iza, a da pacijenta nema. Ako moram, ako je pacijent ovdje - da, ali ako ga nema mislim da nema potrebe da sjedimo iza, da smo sami‘, kazala je Marija Govorušić, medicinska sestra.

Osim što ih se ponižava i vrijeđa, ovom odlukom, ističu, dovodi se u opasnost i njihov život.

‘Vozilo je zatvorenog prostora.Tehničar ili sestra ne vidi ono što se događa ispred samog vozila ili u prometu. Naravno, kod bilo kakve nekakve nagle reakcije - kolege ili kolegice mogu zadobiti nekakve povrede. Apsolutno ugrožava njihove živote i nadam se da se neće podržati ta odluka u njihovom zavodu‘, ističe Silvio Šarec, medicinski tehničar i vozač u Zavodu za hitnu medicinu Zagrebačke županije.

Odluka je to šefa varaždinskog Zavoda za hitnu medicinu koji pred kameru nije htio. Kaznenu i prekršajnu prijavu protiv njega je podnio sindikat.

Predsjednik Hrvatskog sindikata hitne medicine, Danijel Šota ističe da bi bilo smiješno da nije tužno. ‘Svi smo užasnuti s tako nečim jer čovjek je pokazao očito nerazumijevanje, ne samo prema ljudskosti svojih djelatnika nego i prema struci koja upravo radi u tom sanitetskom prijevozu‘, piše danas.hr.

Na noge je stala i komora medicinskih sestara. Predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara, Mario Gazić da su pomalo ljuti na ovakvu odluku ravnatelja varaždinske hitne. Pitaju se na temelju kojih je pravilnika uopće donesena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2023 02:32