StoryEditor
HrvatskaNOVI PODACI

U Hrvatskoj zabilježeno 58 novih slučajeva zaraze koronavirusom, nema preminulih

Piše JL
5. kolovoza 2020. - 10:34
Amanuel Sileshi/AFP

U protekla 24 sata zabilježeno je 58 novih slučajeva zaraze te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 633, izvijestio je u srijedu u 14 sati Nacionalni stožer civilne zaštite, donosi Jutarnji list.

Među njima je 111 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru sedam pacijenata. Nema novopreminulih.

Do danas je ukupno zabilježeno 5.376 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 154 preminulo, a 4.589 se oporavilo.

U samoizolaciji je trenutno 2.314 osoba.

Do danas je ukupno testirano 124.383 osoba, od toga 1.167 u posljednja 24 sata.

Tijekom jutra županijski su stožeri civilne zaštite objavljivali podatke o epidemiji koronavirusa na području njihovih županija.

Podsjetimo, jučer su u Hrvatskoj potvrđena 24 nova slučaja zaraze koronavirusom, broj aktivnih slučajeva je 647, a jedna je osoba umrla.

Osječko-baranjska županija

 

U posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije testirano je 184 uzoraka od kojih su osam bili pozitivni na koronavirus. Četiri novooboljele osobe su s područja Đakova, tri s područja Osijeka, a jedna iz Belog Manastira.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek hospitalizirano je 28 pacijenata, od kojih se jedan nalazi na respiratoru. Epidemiolozi su mjeru samoizolacije odredili za 16 novih kontakata oboljelih osoba, pa se trenutno na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalazi ukupno 214 osoba.

Grad Zagreb

U protekla 24 sata u NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ provedeno je 368 testiranja na SARS-CoV-2. U Gradu Zagrebu zabilježeno je 5 novih slučajeva. Posljedično tome, 13 osoba određena je mjera samoizolacije.

Dvije su osobe za sada negativne epidemiološke anamneze, jedna osoba je uvezeni slučaj iz BiH, jedna s Kosova, a jedna osoba je strani državljanin, vjerojatno uvezeni slučaj. 

Svi testirani korisnici i djelatnici zagrebačkih domova za starije negativni su na koronavirus.

Virovitičko-podravska županija

Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih od virusa SARS-CoV-2. Od 38 testiranih osoba, svi su bili negativni na koronavirus.

Tako je i nadalje broj trenutno aktivnih slučajeva na području županije – sedam. Od početka epidemije COVID-19 - 31 osoba je zaražena korona virusom. Od toga, sedmero je trenutno aktivno, dvadeset i tri osobe su se oporavile, a jedan muškarac je preminuo.

Istarska županija

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije analiziran je 161 uzorak brisa na COVID-19. Svi su negativni, nema novozaraženih, izvijestio je u srijedu Stožer civilne zaštite Istarske županije. U međuvremenu je izliječeno 12 osoba.

Trenutno na Polutuoku ima 59 COVID-19 pozitivnih osoba. U samoizolaciji je 121 osoba.

Bjelovarsko-bilogorska županija

Jučer su testirane 42 osobe, jedan nalaz je pozitivan, za 37 osoba stigli su negativni nalazi dok se za 4 osobe nalazi još očekuju.

Novooboljela osoba kontakt je osobe kojoj je već ranije potvrđen COVID-19 s područja Bjelovarsko-bilogorske županije i bila joj je određena samoizolacija.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije jedna osoba se oporavila i skinuta je s evidencije oboljelih tako da je trenutno u našoj županiji 18 osoba zaraženih koronavirusom.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u samoizolaciji su 54 osobe.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 11 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (1 iz Vukovara, 1 iz Vinkovaca, 1 iz Županje, 1 iz Cerića, 2 iz Otoka, 1 iz Nuštra, 1 iz Vrbanje, 1 iz Drenovaca, 1 iz Gunje i 1 iz Cerne).

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 459, od kojih je 261 osoba izliječena, a 5 osoba je preminulo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. rujan 2020 16:14