StoryEditor
HrvatskaJASNA PORUKA UPRAVI

Ljutiti navijač poslao ‘papreno‘ pismo Hajduku: Mi smo antifašistički klub, sramote nas pojedinci, ogradite se od imotske svastike i takvih navijača!

Piše R. N.
24. veljače 2020. - 23:20
HANZA MEDIA, Screenshot

Jedan navijač Hajduka (podaci poznati redakciji) poslao je pismo Upravi, a sve povodom, kako nam kaže, sramoćenja imena voljenog kluba. Njegovo pismo, uz njegovo dopuštenje, prenosimo u cijelosti:

- Javljam Vam se kao navijač najvećeg svjetskog Kluba, koji, kao i svaki drugi pravi navijač, ima pravo i obvezu, na svakom mjestu i u svakom trenutku braniti čast i ugled našeg voljenog Kluba, te sveti bijeli dres čuvati neokaljanim.

Uistinu mi je jasno da se ne može kontrolirati tko sve kupuje naš sveti dres i ostale suvenire, u kojim situacijama će ga oblačiti i u koje svrhe će ih koristiti, ali zato imamo obvezu najoštrije reagirati kada se ime Kluba koristi za nečasne radnje i nečasna ponašanja.

Ono na što Vam želim ukazati, nalazi se na poveznici ispod teksta "Ovo je organizator spaljivanja lutke gejeva s djetetom, pozira s kukastim križem". Naime, nepojmljivo mi je, a vjerujem tako i Vama da se navijačem našeg Kluba nazivaju osobe koje stavljaju uske poveznice između Kluba koji kroz povijest baštini antifašističku borbu sa simbolima fašističkog zla kao što su svastika i “ušato” U.

Praksa nečinjenja rezultirala je milijunima nedužnih žrtava, koji su počinjeni u ime upravo gore navedena dva simbola zla (uz još neke koji nisu ovdje navedeni).

Ovim putem Vam skrećem pažnju na još jedan kontekst ovoga teksta, ništa manje bitan, a tiče se poveznice ispod teksta, a i same osobe koja se nalazi na poveznici.

To su nemila događanja na karnevalskoj povorci u Imotskom.

Podsjećam Vas da je geslo našeg Kluba PRKOS MOĆNOME, ZAŠTITA SLABOME, i da u tonu te krilatice se javno ogradite od takvih “navijača” i osudite takva događanja! - napisao je taj navijač, te priložio tekst u kojem se problematiziraju imotske maškare i paljenje figure gay para i djeteta. 

image
Pismo upravi Hajduka od vjernog navijača
image
Pismo upravi Hajduka od vjernog navijača
#HAJDUK#IMOTSKI MAšKARE

Izdvojeno