StoryEditorOCM
Hrvatskanjemu je sve super

Kuščević: Pupovac se ne treba ljutiti jer su ga 'spalili' u Kaštelima, pa to su maškare... Ne bojimo se raspada koalicije

6. ožujka 2019. - 12:06

Ministar uprave Lovro Kuščević izjavio je u srijedu da se Vlada ne boji scenarija raskida koalicije sa SDSS-om jer nema nikakvog ozbiljnijeg razloga da bi se ta dobro funkcionirajuća koalicija raskinula, te smatra da predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac nema razloga za ljutnju zbog spaljivanja njegove lutke na karnevalu u Kaštel Sućurcu jer se radilo samo o pokladnom vremenu.

Predsjednik SDSS-a nakon spaljivanja njegove lutke na karnevalu u Kaštel Sućurcu rekao je za N1 da je "stao na crtu preko koje neće prijeći", nakon čega su počele medijske spekulacije o mogućem raskidu koalicije.

"Svatko ima pravo razmišljati kako želi, ja ne vidim problema. Smatram da nema razloga za ljutnju s njegove strane. Mislim da je Hrvatska društvo u kojem je zaštita nacionalnih manjina na visokoj razini. Što se tiče novinarskih sloboda i nepostojanje cenzure mislim da smo na još većoj razini. Mislim da nema nikakvog ozbiljnijeg razloga da bi se ova dobro funkcionirajuća koalicija raskinula", kazao je Kuščević novinarima uoči sjednice užeg kabineta.

Poručio je da se Vlada ne boji nikakvog scenarija, te drži da će dobro odraditi posao, ne samo do kraja ovog, već i idućeg mandata.

Kuščević ne smatra važnim ni to što su na karnevalu u Kaštelima osim Pupovčeve spalili i lutku s likom premijera Andreja Plenkovića. 

"Mislim da su to maškare, karneval, pokladno vrijeme i tome ne pridajem nikakvu pažnju osim maskenbalske pažnje", dodao je.
Razina medijskih sloboda u Hrvatskoj na zavidnoj europskoj razini, nisam shvatio da novinari imaju imunitet od progona

Na upit o slučaju novinarke Net.hr-a Đurđice Klancir, kojoj su na zahtjev sisačke policije u redakciju došla dva policajca i legitimirala je jer je to zbog pokretanja tužbe zatražio odvjetnik HDZ-ova političara Ive Žinića, Kuščević je prokomentirao da policija radi svoj posao.

"Policija radi svoj posao, novine rade svoj. Držim da je razina medijskih sloboda u Hrvatskoj na zavidnoj europskoj razini", kazao je Kuščević.

Upitan kad je zadnji put policija legitimirala nekog novinara, Kuščević je poručio da ne prati rad policije, a još manje rad novinara.

"Nisam shvatio da novinari imaju imunitet od nekakvog progona ili postupanja policije. Držim da su novinari hrvatski građani kao i svi drugi i da moraju surađivati sa svim tijelima javne vlasti, pa tako i s policijom", kaže Kuščević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2023 22:35