Hrvatska'ja sam ratnik'

Krstičević se nakon bacanja makete oglasio na Facebooku: Jedna izgubljena bitka ne znači izgubljeni rat

Piše PSD
16. siječanj 2019. - 22:00

Nakon burnog dana u Saboru, obilježnog brojnim sukobima, ministar obrane Damir Krstičević javnosti se obratio na svom Facebook profilu.

Podsjetimo, na aktualnom prijepodnevu u Saboru, SDP-ovac Franko Vidović iznervirao je Damira Krstičevića kojeg su u morali smirivati premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković. U jednom trenutku ministar je čak toliko izgubio živce da je na pod sabornice tresnuo maketu zrakoplova koju mu je donio Vidović

Krstičević izgubio živce: ministar obrane bacao makete aviona po Saboru, morali ga smirivati Plenković i Jandroković

'Morate me razumjeti, ja sam ratnik': Krstičević progovorio o incidentu u Saboru; SDP-ovac koji mu je dao maketu: 'Bila je to šala, pa i Plenković je shvatio'​

Krstičevićev Facebook status prenosimo u cijleosti.

"Za mene nije legitimno da mi se donosi i uručuje maketa. To nije sportski, tako se ne radi sa vojnikom, ja sam ratnik i bivši vojnik, ja to ne bih nikad napravio. Ne bih nikad donio SDP-u maketu MiG-a 21.

Ja sam ratni general i sada sam ministar obrane. Što se tiče ovog projekta, učinio sam sve. Dvije godine smo vrlo intenzivno vodili projekt i sve smo učinili da Hrvatska vojska dobije avion koji zaslužuje. I sad, nakon toga svega dođe ti netko da se izruguje.

Jedna izgubljena bitka ne znači izgubljen rat. Vidjeli ste i u našoj operaciji Oluja, da bi pobijedili u Oluji trebalo je napraviti prethodno jako puno operacija Hrvatske vojske. To je stav i karakter hrvatskog vojnika".