Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Hrvatskakoja je ovo država

Koliko ovakvih ‘kriminalaca‘ hara Hrvatskom? Zaštitar u trgovačkom centru zaskočio kradljivicu, ono što je potrpala u torbu slomit će vam srce

Piše PSD
6. veljače 2020. - 10:45
Duje Klarić/ilustracija/HANZA MEDIA

Bjelovarska policija danas je objavila kako je zaštitar bjelovarskog trgovačkog centra u Hebrangovoj ulici u utorak zatekao 71-godišnjakinju u krađi.

Umirovljenica je nekoliko prehrambenih proizvoda stavila u torbu i prošla pored blagajne nakon čega ju je presreo zaštitar. Artikli su joj oduzeti, a s obzirom da je pozvana policija, voditelju trgovačkog centra ustupljeni su osobni podaci starice radi eventualnog pokretanja privatne tužbe, piše Bjelovar live.

Naizgled jedna sasvim obična krađa poprima sasvim drugi ton s obzirom na saznanja o artiklima za kojima je 'kradljivica' posegnula. Kako iz pouzdanih izvora doznaje Bjelovar live, starica je u torbu spremila dvije jabuke, banane, jogurt i kruh. Dakle, artikle čija vrijednost jedva premašuje 20 kuna, a koji sugeriraju kako nesretna žena nije krenula u lopvluk iz obijesti nego - jer je bila gladna.

Nažalost, slučaj iz Bjelovara nije izoliran, sličan je nedavno zabilježen u Sisku, gdje je također u krađi hrane uhvaćen jedan umirovljenik.

- Je li čovjek koji krade kruh i mlijeko doista kriminalac za ovu državu? Nije li sramotno za istu tu državu da je on prisiljen krasti? - zapitala se kolegica s portala mirovina.hr koji je tada izvijestio o slučaju.

#UMIROVLJENICI#SIROMAšTVO#KRAđA

Izdvojeno