StoryEditorOCM
HrvatskaODLIČNA PROMOCIJA

Kakva čast: u čuvenom Westministeru održao se ‘masterclass‘ o najboljim vinima iz Hrvatske. Evo što se kušalo...

Piše vijesti sd
11. lipnja 2024. - 16:53

U srcu Londona u čuvenom Westministeru održao se masterclass pod nazivom The Fine Wines of Croatia kojeg su vodili Christopher Burr MW, Daniel Čečavac DipWSET te vinar Saša Štula. Christopher Burr MW jedan je od najcjenjenih vinskih stručnjaka u svijetu sa preko 45 godina karijere u kojoj je između ostalog obnašao funkciju direktora renomirane aukcijske kuće Christies dok je 1970-ih živio u Bordeauxu radeći za legendarnog Alexis Lichine. Masterclass je imao fokus na povijest i trenutačno stanje hrvatskog vinarstva kao i pobliže upoznavanje sa hrvatskim vinskim regijama, autohtonim sortama i stilovima kroz 14 odabranih vina.

image

PRIVATNI ALBUM

image

PRIVATNI ALBUM

Više od sedamdeset nazočnih gostiju s velikom je pozornošću pratilo program u prekrasnom prostoru One Great George Street. Tako su se među cijenjenom publikom našli članovi elitnog vinskog kluba 67 Pall Mall, te još 3 Master of Wine člana od kojih je jedan Tim Triptree MW trenutačni direktor Christies za vina i žestice i senior sudac na Decanter World Wine Awards.

image

PRIVATNI ALBUM

image

PRIVATNI ALBUM

Sadašnji kancelar The Wine Guild of the United Kingdom, Lord John Archibald Sinclair, 3rd Viscount Thurso, i njegovi članovi bili su oduševljeni odazivom gostiju, a posebno je pohvalio kvalitetu samih vina. Nazočni članovi Veleposlanstva RH u Londonu također su ovaj događaj ocijenili vrijednom promocijom.

Organizatori ovog događaja bili su The Wine Guild of the United Kingdom, British Croatian Business Club i Hrvatska turistička zajednica.

image

PRIVATNI ALBUM

Popis kušanih vina:

Dorba Berba, Piena Brut 2023

Royal Hill Estate, Extra Brut Methode Traditionelle 2020

Ante Sladić, Debit 2023

Rossi, Malvazija 2023

Krauthaker, Graševina Mitrovac 2021

Korta Katarina, Pošip 2022

Vina Delmati, Romanca Rose 2021

PP Orahovica, Frankovka Martin Albus 2020

Putalj, Kaštelanski Crljenak 2021

Baraka, Babić Selection 2019

Vedran Kiridžija, Dingač 2020

Stina, Plavac Mali Stipančić 2019

Iločki Podrumi, Traminac Principovac 2021

Grmoja, Prošek Mike 2018

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. lipanj 2024 16:49