StoryEditor

Jovanović: Kosor je izabrana stadionskom demokracijom, a logiku čopora sad primjenjuje i na referendum

Piše PSD.
5. srpnja 2010. - 15:14
Jadranka Kosor izabrana je stadionskom demokracijom, bez brojanja ruku, na osnovi „čopora“, ustvrdio je SDP-ov saborski zastupnik Željko Jovanović, dodajući da se to manifestira sada kod tumačenja kako provesti referendum, po starom ili novom Ustavu, odnosno kako im paše.

Vladu Jadranke Kosor Jovanović je proglasio Vladom konstantnog neuspjeha i neodgovornosti, ustvrdivši da su nas vratili deset godina unazad, a jedina rasprava koja ima smisla je ona da li je sada gore ili lošije nego prije sedam godina.

Slavko Linić podsjetio je da je SDP čim se pojavila svjetska kriza upozoravao da bi trebalo ulagati u energetiku, odnosno u hidroelektrane, termoelektrane, kao i u željezničku infrastrukturu. Trebalo je, kako kaže Linić, potaknuti investicije u industriji i osigurati poslove za realni sektor. Da se to učinilo na vrijeme, smatra SDP-ov saborski zastupnik, ne bi bilo nelikvidnosti i ne bi se izgubila radna mjesta.

Rezultat ovakve Vladine politike je 100 tisuća izgubljenih radnih mjesta, 80 tisuća neisplaćenih plaća i 3 milijarde neplaćenih računa, upozoravaju SDP-ovci.

Željko Jovanović iznio je porazne podatke o sindikalnoj košarici i primanjima građana koji su u nesrazmjeru. Naime, košarica za četveročlanu obitelj iznosi mjesečno 6600 kuna, a za podstanarsku 8200, što si ne može osigurati 74 posto građana. Za dvočlanu umirovljeničku obitelj mjesečni troškovi su 3800 kuna, što prelazi primanja 80 posto umirovljenika.


L. Benčić
#ŽELJKOJOVANOVIĆ#SDP

Izdvojeno

09. srpanj 2020 00:22