StoryEditor

Josipović u Tovarniku: Činilo se da će se sustav slomiti, ali smo ipak stali na noge

Piše PSD.
19. rujna 2015. - 21:35

Migrante, kojih se više od 2.000 još uvijek nalazi u Tovarniku, u subotu je obišao i predsjednik stranke Naprijed Hrvatska i bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović, te poručio kako "priča" o migrantima koji ulaze u Hrvatsku mora ostati izvan politike te ne smije biti tema bilo kakvih politiziranja.

"Jasno je da treba izvući pouke iz slabosti i da ne treba politizirati. Ova priča mora biti izvan politike. Naprosto treba vidjeti što to nije bilo dobro i to ispraviti", izjavio je Josipović novinarima. Ocijenio je kako se u prvom trenutku pokazalo da se, unatoč očekivanju Vlade, cijeli sustav može lako slomiti.

"Ipak, stali smo na noge. Činjenica da je ipak mađarska granica, a dijelom i slovenska dijelom propusna, olakšala je situaciju", ustvrdio je te dodao kako je na terenu primjetan zavidan stupanj požrtvovnosti djelatnika MUP-a, Crveng križa, zdravstvenih djelatnika te lokalnog stanovništva.

Josipović je istaknuo kako bez cjelovitog rješenja, koje Hrvatska ne može sama iznijeti, ne može doći ni do sveobuhvatnog rješenja izbjegličke krize. "Sva prepucanja tko je orao, tko je mušica je najmanje bitno, pa čak i neprimjereno. Puno je važnije da se sjedne za stol i dogovore bitne stvar. Bez toga će se kriza samo još lošije reflektirati na sve nas", kazao je Josipović, uz kojega je u Tovarniku boravio i Radimir Čačić, predsjednik Narodne stranke - reformista.

(H)

Izdvojeno

04. kolovoz 2020 21:57