Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Hrvatskafaza inkubacije

Biograd za sada neće ići u karantenu, Capak najavio pražnjenje i dezinfekciju bolnice

Piše Zadarski.hr
26. ožujka 2020. - 11:28
Ilustracija/Nikša Stipaničev/HANZA MEDIA

NOVO

Na novinarsko pitanje ,postavljeno za vrijeme poslijepodnevne press konferencije Nacionalnog stožera, hoće li u Biogradu biti karantena, ravnatelj Capak je rekao da u ovom trenutku nema potrebe za karantenom.

- Bolnica će biti ispražnjena i dezifincirana, rekao je.

RANIJE

- Danas nema novih slučajeva oboljelih, kazao je epidemiolog Alan Medić na konferenciji Stožera civilne zaštite Zadarske županije te se osvrnuo na dva slučaja koja su se pojavila u srijedu popodne.

- Riječ je o doktoru iz Specijalne bolnice Biograd te njegovoj pacijentici koju je operirao. Njihovih otprilike sto kontakata se nalazi u samoizolaciji, a u toku dana ćemo vidjeti hoće li biti potrebe za opsežnijim mjerama u Biogradu. U tijeku smo pravljenja procjene hoće li grad zatvoriti na 14 dana kolika je i faza inkubacije, točnije hoće li Biograd iduća dva tjedna biti karantena.

Moja procjena je da će to više biti 'da' nego 'ne' to jest da će Biograd na dva tjedna biti u karanateni. Do kraja dana ćemo donijeti tu odluku, a sve u skladu s Nacionalnim stožerom, kazao je epidemiolog Alan Medić dodajući kako doktor nije imao simptome kada je radio, već da su mu se simptomi pojavili kada je bio kod kuće.  Kazao je i kako će se Specijalna bolnica u Biogradu danas i sutra u potpunosti isprazniti i dezinficirati, javlja Zadarski.hr.

Ravnatelj OB Zadar Željko Čulina kazao je kako je zaražena pacijentica primljena u zadarsku bolnicu zbog upale pluća i respiratornih problema, a kada su saznala da ju je operirao zaraženi doktor, odmah si je prebacili na COVID odjel, rekao je ravnatelj Čulina dodajući kako se čekaju nalazi jučerašnji 20 testova, ali i kako je od jutro uzeto sedam novih testova.

Također je kazao kako je zaraženi doktor iz biogradske bolnice operirao još neke pacijente, ali i kako je njegov sin djelatnik zadarske bolnice te se on sada nalazi u samoizolaciji.

OB Zadar je zbog samoizolacije ostao bez 25 doktora i 27 medicinskih sestara te 4 nezdravstvena djelatnika, javlja Zadarski.hr.

image
Srđan Vrančić/HANZA MEDIA
#BIOGRAD#KARANTENA#KORONAVIRUS

Izdvojeno