StoryEditor

Jambo: Europska unija nema alternative

Piše PSD.
10. ožujka 2008. - 19:48

Stipe Gabrić Jambo
Neodgodiva i puna primjena ZERP-a bilo je jedno od glavnih predizbornih obećanja HSS-a. U manje od dva mjeseca od formiranja Vlade to je obećanje u pitanje doveo ultimatum Europske komisije “ili ZERP ili EU”. O tome govori zastupnik HSS-a Stipe Gabrić Jambo.
 - Zašto bi Hrvatskoj bilo zabranjeno ono što je dopušteno Italiji i većini zemalja koje imaju izlaz na more. Ako je Italija proglasila zaštitu svog dijela Jadrana, nama isti taj potez nitko ne može zabraniti.
- Ne, ali je činjenica da je Vlada stavljena pred izbor: ili ZERP ili Europska unija... - Hrvatska je dovedena u pat poziciju i trebat će se naći kompromisno rješenje kako bi se zadovoljili i partneri u EU-u, ali i kako bi Hrvatska mogla zaštititi svoj teritorij. Hoće li HSS, ako se odustane od ZERP-a, istupiti iz Vlade?
 - HSS vode mudri ljudi. Naš predsjednik stranke je i potpredsjednik Sabora, imamo dva ministra. Moje je mišljenje da unaprijed ne trebamo donositi jednostrane odluke, te da se treba naći rješenje u interesu Hrvatske. Jeste li Vi za ZERP ili za Europsku uniju? - Hrvatski interes je Europska unija i ona nema alternative.

 


 

Izdvojeno

17. lipanj 2020 00:03