StoryEditor
HrvatskaPogođena područja

Jadrolinija nudi besplatan prijevoz za sva vozila koja prenose humanitarnu pomoć za stradale u potresima

2. siječnja 2021. - 13:23
Ivo Ravlić/Cropix

Domaći putnički brodar Jadrolinija oslobodila je od plaćanja putnih karata vozila koja prevoze humanitarnu pomoć za potresom stradalo područje, vozila služba i volontera koja pomažu, te osobe s pogođenih područja koje putuju prema otocima.

"Jadrolinija je donijela odluku o oslobađanju plaćanja putnih karata za vozila koja sudjeluju u prijevozu humanitarne pomoći, za vozila Dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD), Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) te volontera koji odlaze kao pomoć na potresom nastradalo područje", stoji u priopćenju.

Sve osobe s pogođenih područja, koje putuju prema otocima, besplatan prijevoz ostvaruju uz predočenje osobne iskaznice.
Iz Jadrolinije poručuju da je zbog evidencije besplatnog prijevoza potrebno dostaviti naziv organizacije, ustanove, udruge ili ime i prezime, registarsku oznaku, tip vozila, datum putovanja te luku ukrcaja na adresu passdept_h@jadrolinija.hr.

U Jadroliniji je organizirana i humanitarna akcija djelatnika Jadrolinije, pa će uz prikupljene donacije djelatnika, donaciju uplatiti i Jadrolinija. Prikupljeni novac bit će uplaćen na račun koji je Vlada Republike Hrvatske otvorila za donacije financijskih sredstava u akciji "Pomoć za obnovu nakon potresa".

Dan žalosti u povodu žrtava stradalih u potresu koji je 29. prosinca pogodio Sisačko-moslavačku i okolne županije bit će obilježen danas sirenama sa svih brodova Jadrolinijine flote u 12 sati i 19 minuta te spuštenim zastavama na pola koplja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2021 12:40