StoryEditor

Jadranka Kosor: Borba protiv korupcije mora ući u Rijeku i proći tunelom Učka

Piše PSD.
29. rujna 2011. - 22:54

Svi lopovi u zatvore. Borba mora doći do svih, do svakog grada, pa i do Rijeke. Borba protiv korupcije mora proći kroz tunel Učku - uzviknula je u Karlovcu predsjenica HDZ-a Jadranka Kosor, a dvije tisuće Karlovčana ustalo je iz svojih stolica u sportskoj dvorani i nagradilo je gromoglasnim pljeskom.

Na stranačkom mini saboru za VII izbornu jedinicu, čime je zapravo započela HDZ-ova predizborna kampanja, predsjednica stranke Kosor pozvala je članove na maksimalnu mobilizaciju, da učine sve da HDZ ponovno uspije.

- Jer smo to zaslužili svojim radom i ljubavlju prema Domovini. Pokazali smo da nam je Hrvatska iznad svega. Idemo još jedamput u bitku, ne za vlast, već za povjerenje građana, Hrvatica i Hrvata i to da bismo mogli raditi na dobro svoje domovine - rekla je Kosor u uvodnom govoru, nakon što je minutu plesala sama na bini u Colonijinim ritmovima "Svijet voli pobjednike".

Pozvala je na još jedno okupljanje oko temeljne ideje oko koje je Tuđman okupio HDZ - stranku časnih i šestitih ljudi. Preminuli predsjednik, čije je bista bila na središnjoj bini, našao je svoje mjesto u baš svim govorima, a svima su usta bila puna branitelja bez kojih danas ničega ne bi bilo.

Jednako tako svi su upozoravali na "crvenu opasnost" koja nas umjesto u EU gura u Jugosferu, koja će poniziti žene kresanjem porodiljnih naknada i najtežim invalidima Domovinskog rata oduzeti prava.

Ministar Gordan Jandroković rekao je kako je HDZ u 20 godina ostvario ključne državne ciljeve te upitao što je tome alternativa, sam ponudivši odgovor: Kukuriku koalicija!

- Usporediti HDZ s čelnicima Kukuriku koalicije, s četvercem, skoro sam rekao bez kormilara, ali imaju oni svog kormilara i vozača Čačića koji će ih nasukati na stijene sa svojom jedrilicom, i posadu koju nije prijavio - zagrmio je Jandroković.

Atmosfera je ponijela poslovično umjerenog ministra Dražena Bošnjakovića koji je rekao kako se jučer u Saboru vidjelo kako će izgledati izbori.

- Bile su najave kako će oporba napasti premijerku pitanjima. I sva pitanju su išla na njenu adresu, ali sve ih je pobijedila - kazao je Bošnjaković.

Državni tajnik Josip Borić predstavljao je HDZ-ovce iz Gorskog kotara te se okomio na političke suparnike u Rijeci, nazivajući najveći primorski grad gradom crvene boje. Naglasio je kako je zajedništvo HDZ-ovcima potrebnije nego ikad jer su na udaru oporbe te da trpe neviđenu medijsku tiraniju.

Karlovački župan Ivan Vučić je zaključio da kad bi pristupni ugovor Hrvatske u EU potpisao netko drugi a ne predsjednica Vlade Jadranka Kosor to bilo kao da se zlatna medalja na Olimpijadi u najtežoj disciplini - maratonu uruči - ne pobjedniku, nego nekome drugom.

Zanimljivo je da u pratnji premijerke Kosor nije bilo niti jednog HDZ-ovca iz "stare garde" već njezini kadrovi - ministri Bačić, Milošević, Popijač, Bošnjaković, Jandroković...

Nitko od govornika u Karlovcu nije se sjetio niti pružio podršku Branku Vukeliću, ministru u dva mandata i saborskom zastupniku, koji na bolesničkoj postelji vodi borbu s rakom gušterače.

Mario Pušić
foto Robert Fajt / Cropix

#HDZ

Izdvojeno