StoryEditor
Hrvatskacovid-19

Izvješća lokalnih stožera: sedam novih slučajeva u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, u Vukovarsko-srijemskoj županiji šest pozitivnih...

Piše PSD
21. rujna 2020. - 09:05
IlustracijaBoris Kovačev/Cropix

U Hrvatskoj je jučer zabilježeno 197 novih slučajeva zaraze koronavirusom, četiri su osobe umrle, a broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj ukupno je 2138, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite, koji će nove podatke objaviti danas u 10 sati.

Među oboljelima 281 pacijent je na bolničkom liječenju, a 21 je na respiratoru. 

Od 25. veljače, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, ukupno su 14.922 osobe zaražene koronavirusom, od kojih je 248 preminulo, a ukupno se oporavilo 12.536 osoba, od toga 183 u posljednja 24 sata.

Do jučer su ukupno testirane 258.864 osobe, od toga 4384 u posljednja 24 sata.

U nastavku donosimo današnja izvješća lokalnih stožera.

Sedam je novih slučajeva zaraze koronavirusom u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Dvije novozaražene osobe s područja su grada Bjelovara, dvije osobe s područja su općine Rovišće, a po jedan novi slučaj zaraze covidom-19 evidentiran je na područjima grada Daruvara te općina Đulovac i Hercegovac.

Među novooboljelim osobama od koronavirusa jedan učenik pohađao je nastavu u Osnovnoj školi Rovišće i uslijed toga nadležna županijska epidemiološka služba stavila je u samoizolaciju jedan razred Osnovne škole Rovišće i četvero nastavnika.

Šest osoba oporavilo se i skinuto je s evidencije oboljelih, tako da je trenutno u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 66 aktivnih slučajeva zaraze covidom-19.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 529 osoba je u samoizolaciji.

----------------------

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 139 slučajeva zaraze koronavirusom, 130 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 9 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 678 osoba, a ukupno je testirano 8142 osobe. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba, objavio je županijski stožer civilne zaštite.

-----------------------

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 6 novih pozitivnih osoba na covid-19 (3 osobe iz Vinkovaca, 1 iz Vukovara, 1 iz Soljana i 1 s boravištem u drugoj županiji). Preminulih osoba nema.

Od ukupnog broja pozitivnih na covid-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji su pozitivna 4 radnika iz sustava zdravstva (1 medicinska sestra/tehničar, 2 druga zdravstvena radnika i 1 nezdravstveni radnik

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 12 radnika (4 liječnika, 5 medicinskih sestara/tehničara, 2 druga zdravstvena radnika i 1 nezdravstveni radnik).

Od ukupnog broja pozitivnih na covid-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji su pozitivna 4 radnika iz sustava zdravstva (1 medicinska sestra/tehničar, 2 druga zdravstvena radnika i 1 nezdravstveni radnik, objavio je županijski stožer civilne zaštite.

----------------------

U Primorsko-goranskoj županiji danas 2 novozaražene osobe koje su se zarazile od članova obitelji ili se radi o povezanosti s poznatim izvorom zaraze. 11 je osoba ozdravilo, tako da su s današnjim danom u županiji 84 aktivna slučaja zaraze koronavirusom. 387 osoba je u samoizolaciji, od kojih je jedan razred obrtničke škole u Opatiji.

Naime, jedna se učenica zarazila unutar obitelji te je bila u kontaktu s učenicima svog razreda. Epidemiolozi su, zbog prevencije, učenike stavili u samoizolaciju. Ukupno je u PGŽ do današnjeg dana bilo 526 zaraženih osoba. 

---------------------

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 49 uzoraka briseva (18 za administrativne potrebe) na covid-19, svi su negativni, nema novozaraženih.

Izliječene su 2 osobe.

Trenutno je 25 aktivnih slučajeva osoba pozitivnih na covid-19.

U mjerama samoizolacije nalazi se 94 osoba, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

---------------------

U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti covid-19, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

--------------------

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava kako nakon pristiglih nalaza na području županije nema novih slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2. Dvije osobe su proglašene zdravima, a u ovom trenutku na području županije je 14 aktivnih slučajeva.

Od početka pojave virusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 200 slučajeva bolesti covid-19, a u samoizolaciji se trenutno nalazi 66 osoba, objavio je županijski stožer.

-------------------

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan slučaj zaraze koronavirusom. Testirane su 32 osobe. Izliječeno je 13 osoba – sedam iz Dubrovnika, dvije iz Metkovića, dvije iz Župe dubrovačke te po jedna iz Konavala i Ploča.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 20 osoba pozitivnih na koronavirus, od čega su na respiratoru tri osobe. Od početka pandemije analizirano je 13 022 uzorka.

U samoizolaciji se nalazi 478 osoba, a u posljednja 24 sata nije utvrđen nijedan slučaj kršenja mjere samoizolacije, objavio je županijski stožer civilne zaštite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. listopad 2020 10:56