StoryEditor
Hrvatskastigao odgovor

Iz DORH-a potvrdili: Zlata Hrvoj Šipek neće dati ostavku, ostaje na poziciji glavne državne odvjetnice!

Piše PSD
3. prosinca 2021. - 18:19

Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek spašena je danas i u Saboru. Vladajući su prihvatili izvješće o radu DORH-a za 2020. i odbacili SDP-ov zahtjev za njenom smjenom, javlja N1

Upitana je hoće li podnijeti ostavku te kako će u budućnosti surađivati s ravnateljicom USKOK-a Vanjom Marušić. 

- Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske neće dati ostavku, a vezano za odnos Državnog odvjetništva Republike Hrvatske i Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta odgovaramo kako će on biti temeljem na zakonom propisanim odredbama, odgovorili su za iz DORH-a.

Kako N1 doznaje iz izvora bliskih Zlati Hrvoj-Šipek može se čuti da ona kaže da je sastanak bio organiziran u USKOK-u dva mjeseca nakon što je imenovana kako bi se upoznala s najvažnijim predmetima te da su u fokusu bile aktivne istrage protiv Josipe Rimac i Gabrijele Žalac, a ne slučaj “Softver”.

Takožer, saznaju da izvješće USKOK-a u srpnju nije vidjela jer je bila kraće odsutna, a zaduženi zamjenik je nije obavijestio jer je smatrao da je to suvišno s obzirom da je već isto izvješće došlo u veljači 2020., kada je odluka donesena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. siječanj 2022 01:05