StoryEditor
HrvatskaVukovarski gradonačelnik

Ivan Penava: Razmišljam o kandidaturi za predsjednika HDZ-a

11. listopada 2019. - 23:50

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava najavio je u intervjuu "Večernjem listu" kako razmišlja o kandidaturi za predsjednika HDZ-a jer smatra da bi tako mogao progurati da se ratni zločinci napokon kazne.

"Prvi put sada iznosim da idem na unutarstranačke izbore, približavala se i obljetnica i morao sam donijeti odluku što je najpametnije napraviti s aspekta rješavanja sudbine stradalnika. Kad sam odlučio da su prosvjedi kontraproduktivni i da nije dobro ponovno čekati godinu dana bez rezultata, morao sam razmišljati koji je pravac najbolji...", rekao je Penava u intervjuu objavljenom u Političkom magazinu "Obzor" u subotnjem broju "Večernjeg lista".

Penava o kandidaturi za predsjednika HDZ-a razmišlja jer smatra da jedino tako može staviti u fokus i riješiti problem nesankcioniranja ratnih zločina iz Domovinskog rata pošto godinu dana od velikog prosvjeda u Vukovaru državne institucije nisu napravile baš ništa.

Kaže kako će do rješavanja problema neprocesuiranih ratnih zločina pokušati doći u stranci, odnosno preko unutarstranačkih izbora.

Penava tako postaje već četvrti u nizu, nakon Davora Ive Stiera, Mire Kovača i vjerojatno Tomislava Karamarka, koji bi mogao postati protukandidat Andreju Plenkoviću u HDZ-u na unutarstranačkim izborima u proljeće 2020., piše "Večernji".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2021 21:38