StoryEditor
Hrvatskaipak su odustali

Incident na prosvjedu: policija htjela privesti mladiće koji su nosili majice s natpisom 'HDZ lopovi, lopine', prolaznici im priskočili u pomoć

Piše PSD
19. listopada 2019. - 15:24

Tijekom prosvjeda na pulskoj Portarati, koji je pod nazivom "Pravda" organiziran prvenstveno da bi se još jednom iskazalo nezadovoljstvo zbog svega što se događalo oko mučnog slučaja silovanja maloljetnice u Zadru, došlo je do policijske intervencije koja je izazvala ogorčenje okupljenih prosvjednika, piše Glas Istre.

Policijski službenici su u masi primijetili dvojicu mladića koji su na svojim majicama imali natpis "HDZ Lopovi. Lopine!". Dvojac u majicama nije svojim ponašanjem provocirao reakciju policije, pa se da zaključiti da je jedini razlog za postupanje tekst na majici.

- Sjedili su tu na kavi, onda su se digli i pitali kakva nam je to majica. Rekao sam da samo izražavam svoje nezadovoljstvo, kazao je za Glas Istre jedan od mladića.

Policajce su u znak podrške mladićima okružili brojni Puljani izražavajući svoje nezadovoljstvo represivnim mjerama sustava. Jedna je starija gospođa vikala:

- Sramota! Po Zagrebu vam šetaju crnokošuljaši, a ovdje vam smeta ova majica. Dajte i meni jednu majicu!.

Policajci su željeli dvojac privesti u postaju, kako su rekli "zbog utvrđivanja identiteta", jer jedan od mladića nije imao osobnu iskaznicu. Mladići su istovremeno ukazivali i da dva od četiri policajca, koliko ih je interveniralo, nemaju istaknutu značku i identifikacijski broj. Potom je i policajka pred okupljenim građanima i novinarima rekla da neće biti potrebe da se mladiće vodi u postaju, ukoliko skinu sporne majice, što je mnogima na Portarati bio dodatni argument da nije bila bitna identifikacijska isprava, već natpis protiv vladajuće stranke.

Mladići majice nisu skinuli, a policajci su u konačnici odustali od privođenja u postaju.

Izdvojeno

10. srpanj 2020 03:07