StoryEditor
Hrvatskaraskol u stranci

HDZ žestoko odgovorio svom saborskom zastupniku: Ako Stier podržava takve izljeve govora mržnje i prijetnji neka to javno kaže. On perfidno i otužno zlorabi poruke Ivana Pavla II.

Piše JL
10. studenog 2019. - 17:23

Davor Ivo Stier jutros je putem Facebooka kritizirao najavu HDZ-a da će sankcionirati članova stranke koji će na društvenim mrežama i u WhatsApp grupama širiti mržnju ili otvoreno poticati druge članove da podržavaju druge stranke i kandidate.

Stier smatra da se radi o klasičnom i neprihvatljivom nadzoru komunikacije građana, no u HDZ-u ne smatraju da je u pravu.

Raskol u HDZ-u zbog 'Uskoka i hajduka' na WhatsAppu; Stier šokiran novim pravilima: Ni državni ni partijski organi nemaju pravo nadzirati dopisivanje građana

U poslijepodnevnim satima su se, piše Jutarnji list, oglasili o ovoj temi.

"Nastavno na medijske članke u kojima se, kao i obično, nepotpuno i pristrano prenosi dio rasprava sa sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a održane 8. studenoga o.g., kao i reakciju saborskog zastupnika HDZ-a Davora Stiera, naglašavamo da nitko u HDZ-u ne dovodi u pitanje slobodu i tajnost dopisivanja te slobodu izražavanja mišljenja, a posebno članova stranke.

No isto tako, za HDZ i politiku koju vodimo neprihvatljivo je da bilo koji član u grupama koje se organiziraju “pod nazivom i simbolima HDZ-a” kontinuirano širi govor mržnje i prijetnje, poput poziva da nekoga treba “leđno pustiti niz Savu”, “nabiti sve na kolac”, “dat mu metak u čelo”, te otvoreno agitirati i poticati članove da podržavaju druge stranke i kandidate, kao i pozivati članove da ne glasuju za kandidate HDZ-a.

To nije niti će biti politika HDZ-a, a ako Davor Stier dijeli i podržava takve izljeve govora mržnje i prijetnji usmjerenih prema stranačkim kolegama, neka to javno kaže. Stoga je od Stiera perfidno i otužno zlorabiti poruke Ivana Pavla II. Misli li Davor Stier da bi Ivan Pavao II ovakve pozive na linč smatrao porukama slobode, mira i ljubavi?", objavljeno je na HDZ-ovoj Facebook stranici.

 

#HDZ# DAVOR IVO STIER

Izdvojeno

08. srpanj 2020 01:51