StoryEditor
HrvatskaSOA nije dopustila dubrovačkom novinaru posjet Uredu predsjednika

Goran Cvjetinović: Mogu do Pape, ali Mesiću ni blizu

Piše PSD.
14. ožujka 2008. - 16:20

Goran Cvjetinović
Novinaru Večernjeg lista iz Dubrovnika, Goranu Cvjetinoviću zbog sigurnosnih razloga po procjeni SOA-e nije dopušten posjet Uredu predsjednika RH. Cvjetinović je Ured predsjednik trebao posjetiti u subotu s još 14 studenata Medija i kulture društva Sveučilišta u Dubrovniku, na poziv svog profesora i savjetnika predsjednika dr. Siniša Tatalović.

Cvjetinović nije dobio pismeno obrazloženje zašto nije prošao sigurnosnu provjeru, tek je Sveučilište telefonski obaviješteno da "nije prošao", no kako doznajemo razlog su kaznene prijave.

- Trenutno na sudu sudjelujem u nekoliko postupaka u različitim svojstvima, ali svi su isključivo vezani za moj novinarski posao. – govori Cvjetinović, a na pitanje o prijavama za posjed marihuane i krađu automobila odgovara:

- Što se tiče prijave iz 1995. godine istina je da sam zatečen s jointom i to dok sam bio u redovima Hrvatske vojske. Kolika je to krivica procijenite sami s obzirom da i naši političari izjavljuju da su kao mladi povremeno uživali marihuanu. – govori Cvjetinović, te nastavlja:

- Što se tiče prijave za navodnu krađu automobila to je glupost, jer kao što je dokazano na sudu riječ je bila o automobilu u vlasništvu mladića moje majke koji sam vozio bez dozvole. Sve to bilo je prije sigurnosne provjere tijekom boravka Pape u Dubrovniku koju sam prošao bez problema pa nije jasno zašto je to sad problem – zaključuje Cvjetinović koji se inače desetak puta zatekao na različitim događajima uz predsjednika Mesića od kojeg je često uzimao izjave.

U Uredu predsjednika pročelnica Odjela za informiranje Danijela Barišić na naš upit koji su uvjeti da netko prođe sigurnosnu provjeru, odnosno što se uzima u obzir za "nepodobnost", odgovorila je kako Ured predsjednika o tome ne odlučuje.

- Mi samo dobijemo izvješće od SOA-e i po njemu postupamo  – kazala je Danijela Barišić, a na pitanje kako to da je Cvjetinović mogao do sada biti u blizini predsjednika i s njim komunicirati tijekom Mesićeva boravka u Dubrovniku, a sad mu je to onemogućeno, Danijela Barišić kazala je kako je to nešto sasvim drugo:

- Prigodom posjeta Uredu predsjednika ipak je riječ o štićenom objektu u kojega se ne može ući bez sigurnosne provjere – rekla je Danijela Barišić.

Davor MLADOŠIĆ / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. rujan 2020 01:50