StoryEditor
Hrvatskaministar o nastavi

Fuchs: Početak drugog polugodišta ovisit će o epidemiološkoj situaciji. Što god tko mislio, nema alternative podučavanju licem u lice

14. prosinca 2020. - 14:39
Goran Mehkek/Cropix

- Sve škole u Hrvatskoj od danas su online - rekao je ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs uoči sjednice Vlade komentirajući prelazak nastave na C model, javlja N1.

Ministar je kazao kako  sustav obrazovanja od početka epidemije imao fleksibilnu varijantu modela, prema kojima su neke škole ili pojedini razredi prelazili na online model nastave, ako bi nekome od njih bila određena samoizolacija ili bio zaražen, kako djeca ne bi zaostajala u školi.

- O epidemiološkoj situaciji ovisit će početak drugog polugodišta. Što god tko mislio, nema alternative podučavanju licem u lice. Komponenta kontakta nastavnika i djece i djece međusobno je apsolutno bitna, bez obzira na sve dostupne alate - rekao je Fuchs.

- Preporuke za nastavnike su iste kao i na početku, sadržane su u velikom dokumentu uputa na 70 stranica. Naravno da je u realnom vremenu izvođenje nastave poželjno svugdje gdje god za to postoje tehničke mogućnosti, kako u školama, tako i kod učenika, jer čak i kad škola ima tehničke mogućnosti, ima i učenika koji nemaju - kazao je ministar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. veljača 2021 13:16