StoryEditor
Hrvatska64 oboljela

Dva nova slučaja zaraze u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, riječ je o pacijentima srednje životne dobi s područja doline Neretve i Konavala

Piše Dubrovački vjesnik
6. travnja 2020. - 13:24
Bozo Radić/HANZA MEDIA

Prema posljednjim podacima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ukupna brojka zaraženih koronavirusom je 64, odnosno  potvrđena su dva slučaja više u odnosu na posljednju objavu Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije.

Riječ je o pacijentima srednje životne dobi s područja doline Neretve i Konavala. U kućnoj izolaciji su 42 pozitivne osobe, javlja Dubrovački vjesnik.

Hospitalizirano je 14 pozitivnih pacijenata. Osam ih je u OB Dubrovnik, a šest u sekundarnom objektu bolnice tj. Studentskom domu. Prethodno su 4 osobe su stavljene na respirator i prebačene u Split, a njihovo stanje je nepromijenjeno.

Jedna osoba je iz predostrožnosti poslana u kliniku za zarazne bolesti ''Dr. Fran Mihaljević'' u Zagreb, njegovo opće stanje je dobro.

Dvije osobe su izliječene. Do današnjeg dana ukupno je upućeno 522 uzorka na analizu. U nedjelju je poslano 20 uzorka i svi su obrađeni.

U posljednja 24 sata nisu utvrđena kršenja samoizolacije, a od početka pandemije to je ukupno 17 slučajeva kršenja mjere samoizolacije. U karanteni imamo 2 osobe, stoji u Priopćenju Stožera civilne zaštite DNŽ.

#KORONAVIRUS#DUBROVNIK#KONAVLE#DOLINA NERETVE

Izdvojeno

03. lipanj 2020 10:31