StoryEditor

Dubrovačka stanogradnja - gradonačelnik Franković u obilasku radova

Piše PROMO
27. veljače 2020. - 10:01
Vspvideo

Napreduju radovi na izgradnji prvih stanova za mlade obitelji grada Dubrovnika i stanova za hrvatske ratne vojne invalide u Novoj Mokošici.

Na prvoj zgradi završeno je postavljanje PVC stolarije na cijelom objektu, dovršene su instalacije vodovoda, kanalizacije te elektroinstalacija, obavljeni su gipskartonski radovi te izvedba slojeva fasade i ravnog krova. Na drugoj zgradi u tijeku je izvođenje slojeva ravnog krova, slojeva fasade i instalacija, dok je stolarija montirana u potpunosti. Istodobno, napreduju radovi i na preostale dvije zgrade gdje je u tijeku montiranje vrata i prozora, svih instalacija, kao i gipskartonskih radova.

image
Vspvideo

Investicija je realizirana u suradnji s Ministarstvom branitelja, s obzirom na to da će od 108 stanova njih 65 pripasti stradalnicima Domovinskog rata s područja Grada Dubrovnika, dok će 43 stana Grad po modelu Dubrovačke stanogradnje dodijeliti u najam mladim dubrovačkim obiteljima, s mogućnošću otkupa nakon 10 godina. Gradilište je obišao gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima, kako bi se uvjerio u dinamiku izvođenja radova, te je najavio kriterije za novi projekt stambenog zbrinjavanja.

- Očekujemo da će radovi na zgradama biti završeni u listopadu ove godine. Grad je za stanove za mlade izdvojio 38 milijuna kuna te dodatnih 10,8 milijuna kuna za sufinanciranje stanova za branitelje. Kriteriji Dubrovačke stanogradnje trebali bi biti poznati početkom ožujka kada ćemo ih staviti na javno savjetovanje. Prvi dokument propisivat će uvjete za sufinanciranje kupnje stanova u iznosu od 30 tisuća eura po obitelji, dok će drugi dokument sadržavati kriterije za dodjelu stanova po posebnom dubrovačkom modelu - rekao je gradonačelnik Franković, istaknuvši kako bi stanovi mogli biti useljivi do kraja godine, nakon ishođenja potrebne dokumentacije.

Poticaji


Program Dubrovačke stanogradnje uključuje izgradnju stanova po vlastitom dugoročnom modelu poticane stanogradnje, ali i druge modele poticaja mladim obiteljima koje gradska uprava razvija, a odnose se za izgradnju obiteljskih kuća, odnosno subvencioniranje kupnje stana, dogradnje/nadogradnje obiteljske kuće te kupnje građevinskog zemljišta.

Izdvojeno

11. srpanj 2020 07:12