StoryEditor
HrvatskaZADNJI PODACI

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji preminuo muškarac; Zabilježena dva nova slučaja zaraze

Piše dubrovacki.hr, PSD
14. travnja 2020. - 13:20

Župan Nikola Dobroslavić na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije izvijestio je kako je zbog koronavirusa nažalost preminuo 83-godišnjak te su u posljednja 24 sata na području Županije zabilježena dva nova slučaja infekcije COVIDOM-19.

To je drugi smrtni slučaj na području Dalmacije u jednom danu, nakon što je tijekom jutra u KBC-u Split preminula je jedna korisnica doma za starije i nemoćne osobe iz Vukovarske ulice u Splitu, rođena 1935. godine. Pacijentica je bila pozitivna na koronavirus, a usto je bolovala od kroničnih bolesti hipertenzije, šećerne bolesti s komplikacijama, upale bubrega i imunološkog oštećenja.

Pod pojačanim nadzorom su štićenici u domovima, razmješteni su u sobama po jedan da bi se smanjio rizik od širenja zaraze. Dobroslavić je dodao da je za sada sve uredno i stabilno. Zahvalio je medijima koji prate sva izvješća te pozvao na poštivanje preventivnih mjera.

Komentirajući nemili slučaj u Rogotinu, župan je kazao kako je zatraženo izvješće nadležnih službi koje će se proslijediti na državnu razinu, a uključio se i DORH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. siječanj 2022 18:44