StoryEditor
Hrvatskatraži hitan sastanak

Drama u Lici na vrhuncu: župan Milinović sjeo u auto i demonstrativno krenuo kod Plenkovića; 'Spreman sam i kampirati pred Banskim dvorima. Ako me ne primi i to je poruka'

Piše Anita Belak-Krile
13. lipnja 2019. - 13:41

Zbog autobusnog desanta na Središnjicu HDZ-a župan Ličko-senjski Darko Milinović svojedobno je izbačen iz HDZ-a. Danas mu je nanovo pukao film i nakon što je peti put otkazana sjednica Županijske skupštine demonstrativno se ukrcao u automobil i krenuo put Zagreba.

Traži hitan sastanak s premijerom Andrejom Plenkovićem, a ako ga ne primi spreman je, kaže, i kampirati pred Banskim dvorima.

- Na putu sam za Zagreb jer ovo doista više nema smisla. Idem ravno pred Vladu, a onda i u Sabor. Tražim jasne i konkretne odgovore jer je sjednica Ličko-senjske Županijske skupštine nanovo odgođena, a bez potvrđivanja proračuna ne mogu se isplatiti plaće niti bilo šta drugo. Marijan Kustić jučer me nazvao da će danas biti sjednice i da će se izglasati proračun. Danas se nije ni javio ni pojavio – ljuti se Milinović. Ako ga Plenković ne primi, i to je kaže poruka.

Sjednica Skupštine Ličko-senjske županije koja se trebala održati danas u 14 sati odgođena je bez obrazloženja. To je već peta odgoda za redom. U početku se sjednica odgađala zbog međustranačkih konzultacija, a kasnije zbog tobožnje bolesti predsjednika Skupštine Marijana Kustića (HDZ).

Lika trenutno nema županijski proračun, a upravo je nedonošenje proračuna u prosincu prošle godine bio razlog izvanrednih izbora u kojemu je relativni pobjednik bio HDZ

- Od 1. lipnja županija Ličko - senjska je u potpunoj blokadi. Ništa ne možemo plaćati jer za to nemamo pravne osnove. Ja sam sad iz svog džepa platio gorivo za službeni automobil - kaže Milinović.

Tumači kako mu dio pravnika u županiji savjetuje da može plaćati račune jer postoji Skupština, dok drugi kažu da to nipošto ne čini.

- I ti sad budi pametan- komentira Milinović.

Hdz, čini se radi sve da Ličani opet izađu na birališta, ovaj put i za Skupštinu i za novog župana.

Izdvojeno

15. kolovoz 2020 20:19