StoryEditorOCM
Hrvatskada ne bude kasno

Dr. Vrdoljak: Nije dobro više se bojati korone nego raka. Ne zanemarujte simptome raka ni u ovim danima, budite sabrani i javite se liječniku

Piše Hina
4. travnja 2020. - 08:20
Split, 200319. Prof. dr. sc. Eduard Vrdoljak,predsjednik Hrvatskog onkoloskog drustva i predstojnik Klinike za onkologiju i radioterapiju KBC Split.Bozidar Vukicevic/Cropix

Zbog straha od koronavirusa postoji opasnost da ljudi zanemare druge zdravstvene probleme, pa bi se moglo dogoditi da se dijagnosticira manje novooboljelih od raka i pogoršaju ishodi liječenja onkoloških bolesnika, upozorava predsjednik Hrvatskog onkološkog društva Eduard Vrdoljak.

"U Hrvatskoj se mjesečno dijagnosticira oko 2000 bolesnika s rakom, pa nam se ne smije dogoditi da u iduća tri mjeseca dijagnosticiramo samo, primjerice, 1000 novooboljelih. To bi značilo da smo propustili dijagnosticirati ostale", kaže Vrdoljak, predstojnik Klinike za onkologiju KBC-a Split.

Ističe kako se rak ne smije ostaviti za razdoblje kada prođe kriza zbog koronavirusa, kako "pandemija ne bi uzrokovala drugu epidemiju".

"Apeliram na bolesne među zdravima da se nastave javljati liječnicima...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 01:22