StoryEditor

Digitalni studiji garantiraju sigurnu budućnost

Piše promo
27. svibnja 2020. - 15:20
Algebra kao vodeća obrazovna institucija u digitalnom područjuKrešimir Pletikosa

Studijima primijenjenog računarstva, digitalnog marketinga i dizajna na najkvalitetnijem stručnom studiju u Hrvatskoj – u Algebri – ove se godine pridružuje i inovativan studij 3D dizajna

Ove godine je, pogotovo kod roditelja maturanata, prisutan vrlo opravdani strah jesu li svoje buduće studente dobro usmjerili i pomogli da odaberu studije koji će im osigurati egzistenciju, a ne višegodišnju frustraciju u traženju posla. Studiji koji pokrivaju digitalno područje siguran su odgovor jer mladima osiguravaju mogućnost rada kako u domaćim tako i stranim tvrtkama, uz nadprosječno visoka primanja, sigurnost posla pa čak i rad od kuće – IT industrija vrlo se brzo prilagodila trenutačnoj situaciji zbog pandemije. Dodajmo tome i mogućnosti povremenih „freelancerskih“ poslova na kreativnim, marketinškim, programerskim ili dizajnerskim projektima za inozemne naručitelje i pametan odabir je puno lakši.

Novi studij za kreativce, i dalje najveća potražnja za programerima

Žele li budući studenti steći umjetnička znanja potrebna za rad u industriji računalnih i mobilnih igara – brzo rastući, atraktivan sektor – ili pak filmskoj i marketinškoj industriji, namijenjen im je novi preddiplomski studij u Algebri, koji po prvi puta kreće ove jeseni. Preddiplomski studij 3D oblikovanja kombinira znanja iz digitalnog kiparstva, 3D vizualizacije, animacije i digitalnog dizajna. Spajanje umjetnosti i tehnologije „vruće“ je područje, a Algebra je jedno od prvih učilišta na širem geografskom području koje uvodi ovakav studij.

image
Buduće “sistemce” i stručnjake za cybersigurnost
očekuju sigurne (i dobro plaćene) karijere
Angelo Virag

Ovaj se studij pridružuje postojećim programima zahvaljujući kojima je Algebra stekla status najkvalitetnijeg stručnog studija – radi se o preddiplomskim studijima programskog i sistemskog inženjerstva, multimedijskog računarstva, digitalnog marketinga i dizajna. Programeri su i dalje jedno od najtraženijih zanimanja, a buduće „sistemce“ i stručnjake za cybersigurnost također očekuju sigurne (i dobro plaćene) karijere u novoj ekonomiji. A kako ćemo se i dalje sve više oslanjati na digitalne usluge i, naravno, digitalnu trgovinu, usmjerenje ka digitalnom marketingu također je odlična odluka.

Online nastava i inače je integralni dio nastave

Buduće studente koji se odluče za neki od ovih preddiplomskih programa ne bi trebala zabrinjavati situacija oko nastave u novoj akademskoj godini, kažu nam u Algebri. „Svjesni smo da naše buduće studente zanimaju dvije stvari: kako će započeti nova školska godina na odabranom studiju ove jeseni te hoće li pametno odabrati studij koji će im osigurati budućnost“, kaže dr. sc. Mislav Balković, dekan Visokog učilišta Algebra. „Želim im ovom prilikom poručiti da je Algebra, kao vodeća obrazovna institucija u digitalnom području, već i ranije izuzetno obilato koristila online predavanja gdje god je to bilo potrebno i moguće, tako da smo se, siguran sam, najbolje od svih fakulteta i visokoškolskih institucija prilagodili aktualnoj situaciji. Bude li potrebno, na ovaj način možemo provesti dio nastave ili čak i cijelu nastavu“, naglašava dekan Algebre.

Više informacija o svim preddiplomskim studijima na Algebri možete saznati na www.algebra.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

18. rujan 2020 22:32