StoryEditorOCM

Đapić: HSP na izbore može ići samostalno

Piše PSD.
27. rujna 2008. - 17:30

/ HSP za predstojeće izbore u Slavoniji ima velike ambicije, prije svega u dva najveća grada: Osijeku i Slavonskom Brodu. Držimo da na izbore možemo ići samostalno, ili sa dosadašnjim partnerima s kojima je dosadašnja suradnja više nego korektna – rekao je u subotu Anto Đapić, predsjednik HSP-a na izbornoj skupštini Županijskog vijeća HSP-a Brodske županije na kojoj je za novog predsjednika izabran ponovo dr. Tomislav Vlajnić.

Đapić je naglasio i da SDSS reketari hrvatsku vladu, a u pojašnjenju kako SDSS, kada mu zatreba nekih materijalnih ili političkih ustupaka, kaže da je došlo do zastoja u realizaciji sporazuma s vladajućom strankom.

Kao posljednji primjer navodi nezadovoljstvo SDSS zbog prisilne naplate sudskih troškova civilima koji su između 1991. i 1995. stradali izvan područja ratnih djelovanja, ali su izgubili parnice za obeštećenje.

– Inzistiraju na tome da hrvatski narod financira sve štete koje su nastale u Domovinskom ratu. Kao da je Hrvatska izgubila rat. To je oblik reketa na kojeg hrvatska vlada pristaje, što je po nama potpuno neprihvatljivo – rekao je Anto Đapić.

Željko Mužević / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. lipanj 2023 22:02