StoryEditor
Hrvatskaborba za koeficijente

Danas su u štrajku sve škole u Hrvatskoj, sindikalisti najavljuju da u četvrtak rad obustavljaju i fakulteti

Piše PSD
21. listopada 2019. - 10:24

Danas štrajkaju osnovne i srednje škole u cijeloj Hrvatskoj, odnosno u svim županijama uključujući i Grad Zagreb, poručili su čelnici Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske i Sindikata hrvatskih učitelja.

Sindikalni čelnici Branimir Mihalinec i Sanja Šprem istaknuli su, prenosi N1, da se štrajk prosvjetnih radnika nastavlja sve dok iz Vlade ne dobiju poziv na razgovor o njihovom zahtjevu za povećanjem koeficijenata složenosti poslova.

Za 12 sati je predviđena konferencija za novinare Sindikata hrvatskih učitelja i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske na temu 'Štrajk u osnovnim i srednjim školama' - izvještaj i najava daljnjeg tijeka štrajka.

Govorit će predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem i predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec.

Danas, pak, kreće pokušaj mirenja Sindikata znanosti i visokog obrazovanja s Vladom. Taj je sindikat, piše N1, najavio da će 24. listopada održati jednodnevni štrajk sa zahtjevom za povećanjem plaća dijelu članova s najnižim plaćama, radi otklanjanja razlika između radnih mjesta u sustavu znanosti i obrazovanja te istovrsnih radnih mjesta u sustavima javnih službi.

Izdvojeno

05. kolovoz 2020 16:25