StoryEditor
HrvatskaKOŠTAO GA 'LEX AGROKOR'

'Daj, ne glumi pravednika!': Mostov pučki tribun Miro Bulj zasut kritikama na svom Facebook profilu

9. travnja 2017. - 01:39
sabor7-070417.JPG

Ma ti se više ne javljaj licemjeru. Jedno govoriš a drugo radiš. Nećeš dići ruku za GAZDU, a onda prihvaćaš zakon za spas Todorića po brzom postupku. Ti i MOST ne radite za ovaj narod već čuvate svoje fotelje koje ste ucjenom dobili..."

Objava stanovite Smiljane Zlendic na zidu Facebook profila saborskog zastupnika Mira Bulja samo je jedna od brojnih negativnih reakcija kojima je sabornik iz Sinja i kandidat za splitsko-dalmatinskog župana opasno ugrozio svoj imidž "pučkog tribuna".

Pogađate, povod za žučne izljeve nezadovoljstva i razočaranja je Buljevo dizanje ruke za izglasavanje tzv. lex Agrokor, što je naknadno pokušao objasniti kao podršku spašavanju radnih mjesta, a ne i carstvaTodorićevih.

No, kako bilo, Bulj se našao u situaciji da se brani od žestokih kritika, što dosad nije bio slučaj na njegovu FB profilu, jer je dosad uglavnom uživao u porukama podrške i hrabrenja svojih FB prijatelja i "followera" (nismo provjeravali autentičnost svakog pojedinog profila, to je možda ipak trebao učiniti sam Bulj kad je prihvaćao njihove zahtjeve za prijateljstvom).

"Moju ruku za vraćanje gazdinih dugova imati ne_će_te"... pa su je na kraju dobili... tužno, jadno, neiskreno, populistički...", napisao je Bulju Svemir Nemirkov.

Mate Matijaševićje konstatirao: "Preveo vas je HDZ žedne priko vode, možete vi držati govore, oni rade i dalje šta ih je volja."

Razočaran je i Edi Zelić: "Veliko razočaranje. Most glumi poštenje a glasuje za zakon. Ministar Marić nije u sukobu interesa? Kao ni Dalićka za Inu? Hmmm... očekivalo se više od vas, davali ste nadu ali ništa od toga. HdzSdpMost, sve dođe na isto na kraju krajeva. I još blokirate neke prijatelje koji imaju petlje sasut vam istinu u facu, tj. na FB zid. Veliki minus za Most".

Ivanka Ivanković kratko je kazala: "Sram Vas može biti gosp. Bulj zbog ovog danas."

"E moj Bulj. Daj uzmi iskaznicu HDZ-a i ne glumi pravednika. Btw, danas nisi našao nekog 'faraona' ali si pokušao obogatiti populističku doktrinu tipa Bulj &Co. Tko to još 'pije' osim onih s pučkom školom?" poručio mu je Borna Šubić, dok je Martin Poljak konstatirao sljedeće:

"Gospodine zastupniče Bulj, jedan ste od nekoliko zastupnika koji svojim istupima SAMO POTVRĐUJETE SVOJU NEMOĆ, pokazujete da možete samo pričat ali ne i rješit problem.. uvati se Dalmatinke i pokušaj riješit taj slučaj... zato smo te izabrali u Sabor.. nemoj mlatit praznu slamu, nego se uvati i bori bez puno priče... DJELA SU VAŽNA."

Naljutila se i Lana Horvat: "Miro Bulj, danima su ti puna usta radnika, seljaka, blagajnica, građevinara itd itd, 'ubijaš' se od brige za njih kako će preživjeti... 'Boriš' se ti Miro Bulju za njih sve do trenutka glasanja, a onda postaješ druga osoba (...)".

Željko Markić kaže: "Miro Bulj, čvrsto sam vjerovao u Vaše poštenje i obraz. U Vašu čast u obrani Lijepe naše koju ste, kako kažete, tako časno branili i stvarali u Domovinskom ratu! Današnjim glasovanjem za Lex Agrokor izgubili ste i čast i obraz i vjeru! Stidite se!"

Vedran Ivić nije toliko nagazio zastupnika Bulja, samo je uljudno poručio: "Hvala vam što imate otvoreni profil, pa dozvoljavate komentiranje, no oprostite, nije Vam za vjerovati." Lucija Bjelokosić rezignira: "Puno priče, ali ruku ste digli. SRA MI TE SE, MIRO BULJ".

Nekim kritičarima, kao recimo Kristini Vukorepi koja ga je podsjetila na to da u Nadzornom odboru HBOR-a (spominjanom zbog kredita "Agrokoru") sjede i predstavnici Mosta, Bulj je i osobno odgovarao (da nisu u pitanju PR-ovci vidi se i po nelektoriranoj ikavici s tipfelerima). Među ostalim, kazao je da nije znao i da ne bi podržao "da netko trpa u svoj džep državni novac, a uništava gospodarski sustav".

No, to nije zaustavilo val kritika. Tako vam je to kad gradite imidž "glasa naroda". Naime, to nipošto ne znači da ne možete doći na loš glas.

Izdvojeno

14. srpanj 2020 00:02