StoryEditor
Hrvatskaradni vikend

Ćorić najavio nove korake: Sutra ćete vidjeti sve detalje prijedloga poslodavcima

Piše Hina
29. studenog 2020. - 21:53
Goran Mehkek/Cropix

Ministar gospodarstva Ćorić rekao je u nedjelju da su predstavnici Vlade na čelu s potpredsjednikom Zdravkom Marićem tijekom vikenda saslušali zahtjeve poslodavaca, prvenstveno iz ugostiteljstva, obavili niz sastanaka, i u ponedjeljak će Vlada izaći sa svojim prijedlozima.

U petak su poslodavci iz različitih dijelova, prije svega ugostiteljskog sektora, artikulirali svoje zahtjeve vezano za poslovanje u kontekstu propisanih epidemiološkim mjera zbog epidemije. Predstavnici Vlade na čelu s potpredsjednikom, ministrom financija Marićem su ih saslušali i tijekom vikenda obavili čitav niz sastanaka i intenzivno komunicirali. I sutra ćemo pred drugu stranu izaći sa svojim prijedlozima, rekao je u razgovoru za večerašnji Dnevnik RTL-a  ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić. 

Vlada RH u potpunosti je svjesna činjenice da ovo djelomično zatvaranje do kojeg je došlo i koje će trajati do 21. prosinca, posebno snažno utječe na određene sektore posebno ugostiteljstvo, naglasio je Ćorić.

"Ići ćemo dalje s mjerama od 4000 kuna", najavio je ministar gospodarstva, dodavši kako je ta mjera i više nego pogođena od početka korona krize. 

Najavio je kako će poslodavcima biti omogućena nova financijska injekcija kroz Covid kredite, koji će krenuti u najskorije vrijeme. Najavio je i da će ići u smjeru kompenzacije dijela fiksnih troškova.

Upitan je li se pričalo o tome da bude obeštećenje u smislu dijela postotka prošlogodišnje zarade, ministar Ćorić rekao je da je čitav niz opcija bio na stolu, a sutra će se vidjeti detalji. 

Ocijenio je i kako su sve Vladine mjere od početka izbijanja epidemije bile pravodobno kreirane. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. siječanj 2021 22:59