StoryEditor
Hrvatskaizbor top tema

Čitajte u 'Slobodnoj Dalmaciji'

Piše PSD.
18. studenog 2019. - 20:56
naslovnica SD 19 11 2019

IVANA VALJAK ILIĆ, ČELNICA UDRUGE NASTAVNIKA Štrajkat ću dok ne prođe Brexit

- U javnosti se želi prikazati da pohlepni učitelji štrajkaju "za kunu više" i da traže kruha vrh pogače. Štrajkom želimo da Vlada adekvatnim koeficijentom valorizira složenost i važnost učiteljskog posla za hrvatsko društvo - kaže profesorica Ivana Valjak Ilić koja poručuje: Vlada za 300 auta ima, za naših 300 kuna nema. 

KAO U SREDNJEM VIJEKU Mutnu vodu Dalmatinci će piti još godinama

Unatoč vodnom bogatstvu i tehnološkim dostignućima, Dalmatinci su, kad je u pitanju vodoopskrba, još uvijek, izgleda, u srednjem vijeku. Pročišćivače vode u regiji imaju samo Omiš i Dubrovnik, a kriteriji EU-a o zdravstvenoj ispravnosti vode su sve stroži.

HRVATSKA SE POKLONILA ŽRTVAMA ŠKABRNJE I VUKOVARA Tuga i ponos

- Umila sam se u suzama i krenula u svoj grad... U Vukovaru sam živjela prije rata, teško je riječima opisati koliko mi znači dolazak i prisjećanje na naše hrabre branitelje - kaže Dragica Staničić dok korača među tisućama ljudi koji su u njezin grad stigli odati počast stradalima za Domovinu.

RITA ZHAO SIMONIĆ, PRVA DAMA 'MADE IN CHINA' Iz Hrvatske nitko ne bi smio iseliti

Supruga je bivšeg potpredsjednika Vlade u Račanovo doba, dr. Ante Simonića, koji namjerava ući u utrku za predsjednika Republike Hrvatske. Rita Simonić multimedijska je umjetnica, svjetski priznata fotografkinja, profesorica na sportskom Sveučilištu u provinciji Shan Dong (NR Kina) i počasna rektorica Pekinške škole za gluhe. Ima više od 123.000 registriranih stalnih internetskih pratitelja... Čitati, crtati i slikati započela je već s četiri godine; danas, kad većinu godine provodi sa suprugom u Rijeci, najradije se opušta plivajući, roneći, slikajući i čitajući najmanje jednu knjigu tjedno.  

10 MILIJUNA JE PREVIŠE HDZ-ovi Dalmatinci glasali protiv ulaganja u KBC Split 

- Oporba uvijek daje amandmane na prijedlog proračuna i tada ispada da se oni brinu o svemu. Nikada resorno ministarstvo nije zapostavilo naš KBC – kaže sabornik Petar Škorić, šef gradskog HDZ-a.

Izdvojeno

11. srpanj 2020 09:01