StoryEditorOCM
Hrvatskacrni dan

Capak komentirao najveći broj umrlih dosad: Dogodio nam se proboj virusa u splitski dom, morali smo reagirati vrlo brzo i snažno

Piše PSD
14. travnja 2020. - 14:37
Zagreb, 120420. Nacionalni stozer civilne zastite odrzao je konferenciju za medije o najnovijim detaljima sirenja koronavirusa u Hrvatskoj. Na fotografiji: ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak. Photo: Luka Stanzl/POOL/PIXSELLLuka Stanzl/Pool/Pixsell

Na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite šef HZJZ-a Krunoslav Capak komentirao je činjenicu da je današnji broj umrlih u Hrvatskoj da je ovaj broj umrlih najveći dosad:

- Dogodio nam se proboj virusa u splitski dom za starije, s velikim brojem oboljelih i morali smo reagirati vrlo brzo i snažno. Razmišljali smo jesu li propisane mjere dovoljne, pa smo donijeli i neke nove. Sve je rađeno u trenutku događaja u Splitu.

Sada su u tijeku korekcije i modifikacije mjera. Većina mjera, osim da se zaposlenici dijele u grupe po sedam dana, to se provodi osim tamo gdje to nije moguće. Moramo precizno saznati koliko domova može prijeći na takav način rada, do tada je ta mjera preporuka.

Ministar Beroš osvrnuo se na broj zaraženih i broj umrlih diljem Europe. Nave...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 04:19