StoryEditor
Hrvatskapodaci stožera

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj 1945 novih slučajeva zaraze koronavirusom, preminula 31 osoba

Piše PSD, Hina
17. studenog 2020. - 11:18
Duje Klarić/Cropix

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1945 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 15371.

Među njima je 1827 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 196 pacijenata. Preminula je 31 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 87464 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 1113 preminulo, ukupno se oporavilo 70980 osoba od toga 2242 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 36175 osoba.

Do danas je ukupno testirano 631 655 osoba, od toga 7262 u posljednja 24 sata.

U međuvremenu, pristižu informacije o stanju po županijama:

Splitsko-dalmatinska županija

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 542 obrađena testa danas je 151 novooboljela osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivna na COVID infekciju i to iz Splita 57, Imotskog 2, Kaštela 18, Makarske 7, Omiša 7, Sinja 1, Solina 11, Starog Grada 2, Trilja 4, Trogira 2, Vrgorca 3, Vrlike 11, Bola 1, Baške Vode 1, Brela 3, Dugog Rata 3, Hrvaca 1, Marine 2, Muća 1, Nerežišća 1, Otoka 1, Podstrane 7, Segeta 2, Sutivana 1, Šolte 2 osobe.

Od ukupnog broja novooboljelih 74 osobe su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 2220 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 129 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 11 osoba nalazi na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminule su 3 osobe; dvije muške osobe starosti 71 i 84 godine te jedna ženska osoba stara 86 godina. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na COVID infekciju.

Šibensko-kninska županija

U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije potvrđena su 72 nova slučaja zaraze koronavirusom, a jedna je osoba umrla, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije. 

Oboljelo je 27 osoba koje imaju prebivalište na području Šibenika, četiri osobe s područja Drniša, 15 s područja Knina, po dvije osobe s područja općina Murter-Kornati, Rogoznica, Bilice i Pirovac te po jedna osoba iz Skradina i Vodica. 

Oboljelo je još devet korisnika Doma za psihički bolesne odrasle osobe Mihek u Šibeniku te dva korisnika Doma za starije i nemoćne osobe „Cvjetni dom“ iz Šibenika. Također je oboljelo pet osoba koje borave na području Šibensko-kninske županije, a prebivalište im je drugdje.

Umrla je žena starije životne dobi s područja Šibenika, priopćeno je iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Na području Šibensko-kninske županije trenutačno je 211 aktivnih slučajeva bolesti, a na odjelu infektologije šibenske bolnice liječi se 27 osoba od kojih je jedna na respiratoru.

Ostali imaju blaže kliničke simptome te su u izolaciji. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i u samoizolaciji je 678 osoba.

U posljednja 24 sata na SARS-CoV-2 virus testirano je 219 uzoraka.

Zadarska županija

Na području Zadarske županije 75 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a uglavnom se radi o kontaktima ranije zaraženih osoba i obiteljskim kontaktima.

Novozaražene osobe izolaciju provode na području gradova Zadar (38), Biograd (5), Benkovac (6), Nin (1), Obrovac (2) te općina Bibinje (1), Jasenice (1), Kali (1), Novigrad (2), Povljana (3), Preko (1), Privlaka (2), Ražanac (2), Sali (1), Starigrad (3), Sukošan (3), Sv. Filip i Jakov (1), Škabrnja (1) i Vir (1).

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 326 uzoraka, a u izolaciji i samoizolaciji je 1485 osoba. Trenutno je u Zadarskoj županiji 886 aktivnih slučajeva koronavirusne bolesti, od čega je 445 muškaraca i 441 žena.  U Općoj bolnici Zadar preminula je pacijentica (1941. god.) koja je bila kronični bolesnik.

Dubrovačko-neretvanska županija

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 48 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Radi se 19 osoba iz Dubrovnika, osam iz Metkovića, šest iz Konavala, po tri iz Korčule i Župe dubrovačke, dvije iz Stona, po jednoj iz Dubrovačkog primorja, Lumbarde, Opuzena, Ploča, Vele Luke i Zažablja te jednoj osobi koja nema prebivalište na području županije.

Ukupno su zaražene 24 osobe muškog i 24 osobe ženskog spola, a za njih 24 utvrđena je epidemiološka veza.

Preminula jedna muška osoba iz Opuzena (rođ.1944.)

Grad Zagreb

Prema podacima HZJZ-a, ukupan broj novooboljelih osoba u Gradu Zagrebu je 241, a broj potencijalno oporavljenih/ozdravljenih osoba je 18.009, što je 439 osoba više nego jučer.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavljena su 1062 testiranja na SARS-CoV-2, od čega je 281 nalaz bio pozitivan. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 652 osobe. Mjera samoizolacije izrečena je 1327 osoba.

Od 652 obrađene pozitivne osobe: 240 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 253 osobe su kontakti COVID + osoba, pet je osoba doputovalo iz BiH, Rusije, Češke i Njemačke. 39 osoba su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 42 osobe obrada je još u tijeku. Kod 17 osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, a kod pet osoba tijekom boravka u zdravstvenoj ustanovi. 16 djece školske dobi u obradi je od strane liječnika školske medicine. Obrada za 35 osoba završena je od strane liječnika obiteljske medicine.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00, u posljednja 24 sata je 92 novih pozitivnih osoba na covid-19 (29 osoba iz Vukovara, 14 Vinkovaca, 5 iz Privlake, 4 iz Iloka, 3 iz Borova, po 2 iz Bršadina, Čakovaca, Ivankova, Novih Mikanovaca, Opatovca, Rokovaca, Soljana, Tordinaca i Vrbanje i Županje, te po 1 osoba iz Bobote, Cerne, Gaboša, Gradišta, Ilače, Jarmine, Komletinaca, Lovasa, Nuštra, Otoka, Pačetina, Petrovaca, Sotina, Starih Mikanovaca, Svinjarevaca, Tompojevaca i Trpinje).

Nema preminulih osoba.

Zagrebačka županija

U Zagrebačkoj županiji u posljednja 24 sata od koronavirusa je oboljelo 104 osoba, a zaraza je ušla u dom za starije s područja Kloštar Ivanića gdje je pozitivan jedan korisnik, dok je u domu za starije s područja Samobora zaraženo pet djelatnika i devet korisnika.

Izliječeno je 170 osoba,  a aktivno je 2929 slučajeva, priopćio je u utorak Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije.

Među novooboljelima najviše ih je, njih 33, u Velikoj Gorici, 19 u Samoboru, devet u Vrbovcu, šest u Dugom Selu, po pet u Svetom Ivanu Zelini i Brckovljanima, po četiri u Svetoj Nedelji, Zaprešiću i Jastrebarskom, po tri u Kloštar Ivaniću i Rugvici, dva u Krašiću te po jedan u Brdovcu, Stupniku,  Pisarovini, Kravarskom, Pokupskom, Dubravi i Bedenici.

Samoizolacija je propisana učenicima 11 razreda osnovnih škola i jednom razredu srednje škole. U domu za starije s područja Kloštar Ivanića pozitivan je jedan korisnik, a u domu za starije s područja Samobora zaraženo je pet djelatnika i devet korisnika. 

Brodsko-posavska županija

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 26 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem) te 9 vjerojatno pozitivnih (potvrđenih antigenskim testiranjem). Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina) s dijelom uključenih podataka i od prethodnog dana: grad Slavonski Brod (18), općina Garčin (4), općina Oriovac (2), općine Brodski Stupnik, Cernik, Gundinci, Okučani, Sibinj, Sikirevci, Velika Kopanica i Vrpolje (po 1) te 5 osoba s prebivalištem u drugim županijama i 1 osoba s prebivalištem u BiH.

U novogradiškoj bolnici preminula je jedna ženska osoba (1933. godište).

Primorsko-goranska županija

U Primorsko-goranskoj županiji danas su 161 novozaražena i 212 ozdravljenih osoba. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 1135 osoba. Broj aktivnih slučajeva bolesti covid-19 na području županije danas je manji za 58 u odnosu na jučerašnji dan i iznosi 1404.

Istarska županija

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 416 uzoraka briseva na covid-19. Potvrđeno je 65 novozaraženih osoba s područja županije.

Za 47 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod 4 osobe epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima s područja: Rijeka (2), Zagreb (2).

U epidemiološkoj obradi nalazi se 14 osoba. Izliječeno je 78 osoba. Trenutno je 564 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalaze se 583 osoba.

U Općoj bolnici Pula, preminula je jedna covid-19 pozitivna osoba (1929. godište) s pridruženom kroničnom bolesti.

Osječko-baranjska županija

U laboratorijima za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata testirano je ukupno 650 uzoraka od kojih je za područje Osječko-baranjske županije 237 bilo pozitivno na koronavirus, što je najveći broj zaraženih osoba u jednom danu od početka epidemije.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište u 59 naselja Osječko-baranjske županije, a najviše ih je s područja gradova Osijek (76), Valpovo (32), Našice (24), Donji Miholjac (22), Đakovo (13), Belišće (11) i Beli Manastir (4). Sedam novopozitivnih su iz općine Čepin, po četiri iz općina Bizovac, Koška, Magadenovac i Viškovci, po tri Đurđenovca i Petrijevci, po dvije iz općina Bilje, Donja Motičina, Feričanci, Marijanci i Šodolovci, a po jedna s područja općina Čeminac, Darda, Draž, Drenje, Erdut, Ernestinovo, Kneževi Vinogradi, Petlovac, Podravska Moslavina, Punitovci, Satnica Đakovačka, Strizivojna, Trnava, Viljevo, Vladislavci i Vuka.

Tri su osobe preminule.

Bjelovarsko-bilogorska županija

U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 36 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a za 94 testirane osobe nalazi se još očekuju, priopćili su u utorak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Najviše novozaraženih osoba, njih 23, s područja su grada Bjelovara, po dvije s područja Daruvara i općine Rovišče, a po jedna s područja je gradova Grubišno Polje, Čazma i Garešnica te općina Sirač, Štefanje, Nova Rača, Veliko Trojstvo, Kapela i Velika Trnovitica.

Na covid odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno je na liječenju 29  pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih je njih tri na respiratoru.

Koprivničko-križevačka županija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost da je nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na virus SARS – CoV-2 na području županije u općoj populaciji potvrđeno 59 novih slučajeva bolesti covid-19. Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je ukupno 155 uzoraka, dio nalaza još se uvijek očekuje, a epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 407 slučajeva bolesti covid-19, 40 osoba je ozdravilo, a na bolničkom liječenju nalazi se 37 osoba. U OB Koprivnica preminula je osoba starije životne dobi (1930. godište) s pozitivitetom na koronavirus koja je u kliničkoj anamnezi imala značajan komorbiditet.

Ličko-senjska županija

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 17 je novooboljelih osoba od covida-19.

13 oboljelih osoba je s područja Gospića, 2 s područja Otočca, te po jedna oboljela osoba s područja Plitvičkih jezera i Udbine. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Ukupno je oboljelo 860 osoba od covida-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 132 aktivnih slučaja, 697 osoba je izliječeno te 31 osoba preminula.

U posljednja 24 sata provedeno je testiranje nad 69 osoba.

Požeško-slavonska županija

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 257 slučajeva zaraze koronavirusom, 229 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 28 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 486 osoba, a ukupno je testirano 15191 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 233 uzorka, od kojih su 64 pozitivna. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Sisačko-moslavačka županija

U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan je pedeset i devet novooboljelih osoba od zarazne bolesti covid-19. Riječ je o dvadeset i devet osoba s područja grada Siska, osam osoba s područja grada Petrinje, šest osoba s područja općine Dvor, šest osoba s područja općine Sunja, četiri osobe s područja grada Kutine, tri osobe s područja grada Popovače, dvije osobe s područja grada Hrvatska Kostajnica i jednoj osobi s područja grada Novske

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

15. siječanj 2021 06:26