StoryEditor
Hrvatskanovi podaci

Broj oboljelih u Dalmaciji porastao je za 20 u odnosu na jučer, u Trpnju zaražena cijela obitelj

Piše PSD
31. ožujka 2020. - 13:30
Vojko Bašić/Hanza Media

Broj zaraženih u Dalmaciji porastao je za 20 u odnosu na jučer.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji jutros je bilo devet novozaraženih, što je ukupnu brojku podiglo na 99.

Ravnateljica NZZJZ-a Željka Karin rekla je kako se među zaraženima nalazi i četvero djece, dok je ravnatelj KBC Split Julije Meštrović rekao da se u bolnici trenutno nalazi 31 osoba, od kojih je pet u lošem stanju. Pacijenti koji su na respiratoru dolaze iz Šibenika i Dubrovnika.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji jutros ima pet novih slučajeva, od čega su četiri iz iste obitelji iz Trpnja. Oni su bili kontakti kontakata iz dubrovačke zračne luke, dok se vjeruje da se peta zarazila početkom ožujka u Njemačkoj.

Deset osoba je hospitalizirano i nijedna nije u teškom stanju, a nove brojke znači da je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji do sada zaraženo 39 osoba.

U Zadarskoj županiji od jučer je zabilježeno pet novih slučajeva zaraze, a sve su povezane s Ortopedskom bolnicom u Biogradu. Ipak, epidemiolog Alan Medić smatra da još uvijek nije došlo do lokalne transmisije zaraze.

Ravnatelj zadarske bolnice Željko Čulina rekao je da najmlađa pozitivna osoba ima 19 godina, a najstarija 82 te je dodao da se u samoizolaciji nalazi 28 liječnika, 33 medicinske sestre i jedan nezdravstveni djelatnik bolnice, ukupno 62 ljudi.

U Šibensko-kninskoj županiji jutros je registrirana još jedna osoba zaražena s COVID-19, što znači da je toj županiji ima ukupno 24 oboljelih.

Hospitalizirano je ukupno 13 pacijenata, jedan pacijent je prebačen u KBC Split, a jedan je na respiratoru, rekli su iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

#KORONAVIRUS#SPLIT#ZADAR#DUBROVNIK#ŠIBENIK

Izdvojeno

27. svibanj 2020 04:08